Відбирають майбутнє

Відбирають майбутнє

Шукаючи, як захистити українські школи в Донецьку та Макіївці від закриття, активісти батьківських комітетів регіону дісталися аж до Києва. Вони попереджають: на цих школах тримаються райони і цілі містечка. Тож якщо ці навчальні заклади закрити, молодь втратить перспективу, рівень злочинності зросте, а райони поступово стануть безлюдними. Нещодавно представники партії «Наша Україна» на чолі з головою політради Валентином Наливайченком та народним депутатом Лілією Григорович відвідали як українські, так і російськомовні школи на Донеччині й побачили, що влада байдужа й до перших, і до других.

«Міністре Табачник, сідайте. Два!»

«Міністре Табачник, сідайте. Два!»

Миколу Азарова, схоже, у цьому Кабміні ніхто не слухає. Заборонив він свого часу купувати дорогі автомобілі — у Дніпропетровську наказ Прем’єра негайно порушили. Наказав закрити створені при держпідприємствах організації для надання платних послуг — знову зігнорували. Миколі Яновичу вкотре довелося привселюдно обурюватися. Тим паче що напередодні здирством у системі МВС («За якийсь папірець люди платять половину своєї зар­плати?!») виявив невдоволення Президент Віктор Янукович. Тож на наступну середу перед Прем’єром мають постати чиновники, які не виконали постанову уряду. Чи щезнуть унаслідок таких дій нав’язані бюрократами «послуги» — питання ще цікавіше.

Замість жезла — битка. Це Харьков

Замість жезла — битка. Це Харьков

У центрі відеоскандалу знову опинилися правоохоронці. Цього разу погорів на гарячому співробітник харківської ДАІ, який, вийнявши з багажника іномарки бейсбольну битку, наказав автомобілісту вийти з салону автівки. Тон, обраний службовцем для розмови, був настільки далекий від еталону пристойності, що зняте потайки відео місцями нагадує сюжет iз типової кримінальної «розборки».

Плавні стануть пустелею

Плавні стануть пустелею

Херсон огорнув густий дим, а прямо з неба на городян сиплеться «чорний сніг» із попелу. Таке трапляється, коли у дніпровських плавнях спалахують багатокілометрові пожежі. Як розповіли «УМ» у прес–службі облуправління МНС, очерет горить на березі, протилежному східній частині Херсона. З боку міста видно яскравий вогонь, який поступово наближається уздовж лінії берега в бік Цюрупинського мосту через Дніпро.

Під охороною десанту

Під охороною десанту

За чотири–п’ять днів єдиний у наших Військово–Морських силах великий десантний корабль «Костянтин Ольшанський», подолавши 1300 морських миль, має перетнути два моря і пришвартуватися чи стати на безпечному рейді поблизу узбережжя Лівії (а може, й по сусідству — залежно від того, як складеться ситуація). Місію корабля визначено відповідним указом Президента: евакуювати всіх наших співвітчизників і, вірогідно, заодно громадян інших країн, які вирішили більше не ризикувати власним життям на чужій війні. Щоправда, охочих виїхати з буремної Джамахірії вітчизняне МЗС допоки нарахувало тільки два десятки. Але, по–перше, війна, чи то пак операція міжнародної коаліції «Одіссея. Світанок», тільки набирає обертів. А по–друге, багато хто з українців просто не може повідомити про своє бажання втекти з Лівії — через бомбардування чимало наших співвітчизників у віддалених містах країни опинилися без засобів зв’язку.

Доторкнутися недоторканного

Доторкнутися недоторканного

Недоторканність — дуже непоганий винахід демократії по–українськи. Ще не стерся з пам’яті епізод, коли українська Феміда виправдала колишнього мера Димитрова Юрія Анісімова, який, будучи за кермом напідпитку, збив на смерть жінку і не сів за грати, як черговою «жертвою» недоторканності став голова Торезького суду, що на Донеччині, Олександр Пушнов.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відстояти «шматок свободи»

Відстояти «шматок свободи»

Колона автомобілістів зі сходу та заходу, яка рухається на Київ, щоб у п’ятницю провести мітинг на Європейській площі й ухвалити резолюцію з вимогами до влади, збирає дедалі більше прихильників. Але не розростається, оскільки організатори — «Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу» — намагаються цього уникати. «Щодня у містах, які ми проїжджаємо, відчуваємо підтримку людей. Ось і зараз нас супроводжують до виїзду з міста близько тридцяти автомобілів. Далі колона знову налічуватиме не більше п’ятнадцяти транспортних засобів, адже кожен їде на власному авто, а ви ж знаєте, яке нині дороге пальне і які у нас дороги», — розповів учора «УМ» координатор «східної» колони, яка саме виїздила з Кривого Рогу, Ігор Запруцький.

Всі статті рубрики