Богдана Мацьоцька: Якщо захотіти, на лижах можна розігнатися і до 150 км/год

Богдана Мацьоцька: Якщо захотіти, на лижах можна розігнатися і до 150 км/год

Гірські лижі зараз можна назвати найпопулярнішим зимовим видом спорту в Україні. Завдяки розвитку курортів із відповідною інфраструктурою в Карпатах повноцінний зимовий відпочинок в уяві українця тепер асоціюється з поїздкою в гори «на лижі». Утім така масовість не особливо відбивається на рівні наших гірськолижників–професіоналів. Як і більшість інших представників зимових видів спорту, українські гірськолижники майже повністю позбавлені підтримки держави, а це практично виключає їхній відчутний поступ на міжнародних змаганнях. Ті ж спортсмени, що таки обирають гірські лижі справою свого життя, змушені шукати власні рішення. Одна з таких — гуцулка Богдана Мацьоцька, зараз найсильніша українська гірськолижниця. Її нинішні результати на престижних міжнародних змаганнях наразі далекуваті від призових місць, але наполегливість та прогрес результатів Богдани не можуть не тішити. Коли спортсменка завітала до рідного Косова, що на Івано–Франківщині, «УМ» розпитала її про останні виступи та поцікавилася станом гірськолижного спорту в Україні загалом.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Далі — без Італії?!

Далі — без Італії?!

У середу матчі–відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проводили клуби, які мали майже рівні шанси на продовження боротьби. Після поєдинків двотижневої давнини певна перевага була на боці «Шальке» й «Тоттенхема», але й досвідчені «Валенсія» та «Мілан» усерйоз розраховували на потрібний результат на виїзді.

Васильківка вже пам’ятає

Васильківка вже пам’ятає

До недавньої смерті Володимира Маслаченка (у листопаді 2010 року) про нього як земляка у Васильківці не згадували жодним словом. Подумаєш, прожив він тут якісь чотири роки найранішого дитинства. А тепер — схаменулися. Принаймні публікацію в «Україні молодій» після відходу легендарного футбольного воротаря і телекоментатора, в якій було приділено увагу і його васильківському періоду, у райцентрі прочитали з великим інтересом. І загорілися численними ідеями про вшанування пам’яті іменитого земляка.

Сила тяжіння

Сила тяжіння

Дві поразки — полякам та словенцям — на старті кваліфікації Євро–2012 прописали нашу чоловічу збірну на останньому місці у своєму відбірковому квартеті й зробили примарними шанси на поїздку до Сербії, де пройде фінальна частина континентальної першості. «Я молюся, щоб ми не втратили жодного очка в поєдинках із португальцями. В іншому разі можна прощатися з надіями поїхати на чемпіонат Європи, — казав напередодні відповідального поєдинку в. о. головного тренера Леонід Захаров. — Якщо ж нам не вдасться досягнути бажаного результату, тоді ми зосередимося на підготовці до майбутніх стартів, головний із яких — Олімпіада–2016».

Всі статті рубрики