Сила тяжіння

11.03.2011

Дві поразки — полякам та словенцям — на старті кваліфікації Євро–2012 прописали нашу чоловічу збірну на останньому місці у своєму відбірковому квартеті й зробили примарними шанси на поїздку до Сербії, де пройде фінальна частина континентальної першості. «Я молюся, щоб ми не втратили жодного очка в поєдинках із португальцями. В іншому разі можна прощатися з надіями поїхати на чемпіонат Європи, — казав напередодні відповідального поєдинку в. о. головного тренера Леонід Захаров. — Якщо ж нам не вдасться досягнути бажаного результату, тоді ми зосередимося на підготовці до майбутніх стартів, головний із яких — Олімпіада–2016».

...Позавчора ввечері в 11–тисячному португальському містечку Моїмента–да–Бейра дива не сталося. Українці, як кажуть, програли в одні ворота — 16:28, ще й дозволили тренерові суперників випробувати всіх своїх резервістів перед повторним матчем, який відбудеться в неділю в Запоріжжі.

Невтішний підсумок вояжу на Піренейський півострів — не випадковість. За останні півроку у збірній України змінилося три наставники: Борис Чижов, Олександр Рєзанов, Леонід Захаров по черзі передавали один одному табличку з написом «в. о.». Рєзанов — наставник флагмана українського клубного гандболу, «Запоріжтрансформатора», пробув біля керма національної команди лише два місяці. «Через скорочення фінансування та неможливість проведення повноцінної підготовки до відбору не бачу сенсу продовжувати роботу», — заявив пан Рєзанов. Відтак за п’ять діб до матчу з португальцями пан Захаров утретє в своїй кар’єрі став на тренерський місток «синьо–жовтих». На жаль, за короткий період зліпити боєздатний колектив із наявного (неоптимального) набору гравців старий–новий керманич не зміг.

 

ТАБЛО

Чоловіки. Відбірковий етап до фінальної частини Євро–2012. 3–й тур. Група 3. Португалія — Україна — 28:16 (Педросо (7), Тавареш (4) — Шевельов (4), Маньковський, Константинов (по 3)), Словенія — Польща — 30:28.

Турнірне становище: Словенія — 6, Португалія, Польща — 3, Україна — 0.