Васильківка вже пам’ятає

11.03.2011
Васильківка вже пам’ятає

Кубки переможців першого меморіалу Маслаченка. (Фото Сергія ХОРОШИЛОВА.)

До недавньої смерті Володимира Маслаченка (у листопаді 2010 року) про нього як земляка у Васильківці не згадували жодним словом. Подумаєш, прожив він тут якісь чотири роки найранішого дитинства. А тепер — схаменулися. Принаймні публікацію в «Україні молодій» після відходу легендарного футбольного воротаря і телекоментатора, в якій було приділено увагу і його васильківському періоду, у райцентрі прочитали з великим інтересом. І загорілися численними ідеями про вшанування пам’яті іменитого земляка.

Тепер на цьому шляху з’явилася перша ластівка — у Васильківці відбувся обласний турнір із міні–футболу пам’яті Володимира Маслаченка. Учасниками змагань, які планують зробити традиційними, стали вісім команд у двох вікових групах — представники Першотравенська, Синельникового, Димитрова Донецької області та самої Васильківки.

Особливо старалися футболісти місцевої ДЮСШ, найвідоміший вихованець якої — Максим Білий — зараз виступає за луганську «Зорю» і в минулому турі прем’єр–ліги забив красень–гол безпосередньо з кутового у ворота луцької «Волині». Саме васильківці посіли перше місце серед гравців 2000 р. н., а місцеві хлопці 1996—1997 р. н. стали другими, поступившись тільки юним футболістам із шахтарського Першотравенська. Того самого, який дав донецькому «Шахтарю» Ярослава Ракицького, захисника збірної України, та форварда Віталія Віценця.