Першими закривають найкращі

Першими закривають найкращі

У Донецьку стоять такі морози, що добрий господар собаки на двір не вижене. Незважаючи на це, учора подвір’я однієї з центральних шкіл Донецька — ЗСШ №2 — було заповнене. Таку кількість людей можна спостерігати хіба що першого вересня чи на святі останнього дзвоника. Проте обстановка тут далека вiд святкової — люди прийшли з плакатами «Залиште школу дітям!», «Ми хочемо закінчити нашу школу!», «Потрібна земля?» тощо та з повітряними кульками чорного кольору — на знак протесту проти нелюдської політики нинішнього уряду в галузі освіти. Єдину у Ворошиловському районі школу з поглибленим вивченням англійської мови, пам’ятку архітектури, яку навіть німці під час війни не наважилися зруйнувати, нинішні «донецькі» хочуть прибрати до рук, прикриваючись так званою оптимізацією навчальних закладів. До речі, саме ця школа відкрила першою двері для школярів у повоєнному Донецьку. На фасаді — меморіальні дошки її випускників: герою Радянського Союзу Ю. Двужильному та воїну–інтернаціоналісту Олександрові Пластовцю.

«Кислотна» ніч

«Кислотна» ніч

Юрія Чижмаря, одного із заступників голови Київської обласної держадміністрації, в ніч із середи на четвер невідомий облив їдкою речовиною. Інцидент стався о 22.30 у дворi будинкiв №162 і 164 на вулиці Горького.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Слово «під ковпаком»

Слово «під ковпаком»

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» опублікувала на офіційному сайті щорічну карту свободи слова у світі. «Вона розроблена на базі 50 критеріїв, починаючи від фізичних нападів на журналістів (арешти, побиття, вбивства), продовжуючи випадками цензури й самоцензури», — йдеться в повідомленні «Репортерів», де також узяли до уваги правові рамки країни та рівень цензури в інтернеті. Стан свободи слова в тій чи іншій країні медійники позначили на карті різними кольорами. Так, білий колір свідчить про хорошу ситуацію, жовтий характеризує задовільний стан свободи слова, помаранчевий — помітні проблеми, червоний означає складну, а чорний — дуже серйозну ситуацію.

Посієш паніку — пожнеш дивіденди?

Посієш паніку — пожнеш дивіденди?

Упродовж двох останніх днів у місті зчинився «борошняний ажіотаж»: люд бігав обласним центром і скуповував, передусім у великих упаковках, досі бездефіцитний товар. Відтак уже вчора надвечір у супермаркетах і продмагах можна було знайти борошно у хіба що дрібній упаковці.

Всі статті рубрики