РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.02.2011

70 мільйонів доларів

готова вкласти у наукові розробки з розширення пошуку нафти і газу на Прикарпатті норвезька нафтогазодобувна компанія, повідомив голова Івано–Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. Зокрема, припустив «губернатор», транш можуть виділити навчальному закладу, який профілює ці питання. Приміром Івано–Франківському національному технічному університету нафти і газу. «Мені було дуже приємно, коли експерти визнали Україну однією з кращих держав Східної Європи для залучення інвестицій», — додав Вишиванюк.

 

50 мільйонів доларів

фінансової і технічної допомоги виділять Україні США на програму ядерної безпеки, пов’язану з використанням «мирного атома», заявила держсекретар Сполучених Штатів Хілларі Клінтон за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком. «Сторони підтвердили зобов’язання у питаннях безпеки ядерних матеріалів i їх нерозповсюдження, а також розширення співпраці в галузi ядерної безпеки», — йдеться у спільній заяві. Як відомо, передати весь збагачений уран Росії до 2012 року пообіцяв Президент Віктор Янукович під час саміту з ядерної безпеки навесні минулого року.

 

33,2 мільйона гривень

розтратили посадовці Міністерства оборони, закупивши на ці кошти квартири для військовослужбовців у Керчі, не придатні для проживання. Як встановили слідчі Генпрокуратури, 90 помешкань, які придбали у комерційної фірми, не відповідали санітарним і технічним нормам, а їхня вартість перевищувала встановлені нормативними актами максимальні розміри для придбання квартир за бюджетні кошти, інформує Генпрокуратура, яка порушила за даним фактом кримінальну справу.

 

600 тисяч безробітних

зареєстровано в Україні станом на кінець січня цього року, а на одне робоче місце претендують дев’ять осіб, інформує Держкомстат. Відтак, підрахували фахівці, це становить 2,1 відсотка від кількості працюючого населення. Також, зазначають чиновники, майже 448 тисяч з них отримують щомісяця 814 гривень допомоги. Більшість із безробітних — жінки, яких налічується 310 тисяч. Окрім того, відзначають експерти, люди, які не можуть знайти заробіток, найчастіше проживають у містах.

 

600 тисяч книг

можна прирівняти до обсягу інформації, яка зберігається в електронному вигляді в усьому світi. Фахівці з Університету Каліфорнії підрахували, що на сьогодні людство накопичило майже 300 ексабайт інформації. Один ексабайт вміщає тисячу петабайт, один петабайт, у свою чергу, дорівнює тисячі терабайт. А терабайт — це тисяча гігабайт. При цьому вчені звертають увагу, що таку вражаючу кількість інформації все одно не порівняти з тим, що накопичила природа. В університеті підрахували: це — сота частина інформації, яка є на ДНК людини.

 

72 відсотки європейців

обмежують свої розмови по мобільному телефону в роумінгу, свідчать результати опитування, проведеного Єврокомісією. Найперше, що відлякує від тривалих розмов по міжнародній телефонній лінії, — висока вартість хвилини розмови. Також, показало опитування, лише 19% мешканців Євросоюзу користуються послугами інтернету в роумінгу через мобільні телефони. Загалом, констатують дослідники, кількість розмов із використанням мобільних у роумінгу за останні роки зросла. Так, із 2006 по 2010 роки загальна кількість дзвінків у роумінгу збiльшилася на 32%. Кількість прийнятих дзвінків — на 31%, а кількість відправлених смс–повідомлень — на 43 відсотки.

 

60 відсотків українців

готові взяти участь в акціях протесту у випадку, якщо рівень їхнього життя і надалі погіршуватиметься, свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова. При цьому, зазначають соціологи, ще у грудні цей показник заледве досягав 44% респондентів. Зокрема, у лютому 53% опитаних вказали на те, що різко знизився рівень добробуту їх та їхніх сімей, а 56 відсотків переконані, що влада даремно хвалиться стабільністю, рівень якої за останній час значно упав. Окрім того, 58% українців втратили впевненість у завтрашньому дні, а більше 64 відсотків наших співвітчизників зазначили, що наразі не бачать для себе соціальних перспектив в Україні.

 

50 відсотків

українців вважають стосунки нашої держави з Російською Федерацією добросусідськими, що на 8 відсотків менше, ніж у грудні минулого року. Також, у порівнянні з груднем, на 3% зменшилася кількість тих, хто вважає сусідню країну братньою — 27%. Ще 33 відсотки наших співвітчизників думають, що стосунки між двома країнами можна охарактеризувати як хорошi, так і поганi. 13% розцінюють їх як в цілому напружені. Окрім того, українці загалом позитивно ставляться до президента РФ Дмитра Медведєва і прем’єр–міністра Володимира Путіна — 43,9% і 44,7% відповідно, свідчать результати опитування, проведеного Центром прикладних і політичних досліджень «Пента».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>