«Дістала ця влада!»

«Дістала ця влада!»

Ранок після Водохреща в Макіївці видався тривожним: у самому центрі багатотисячного міста пролунало кілька вибухів. Керівник управління внутрішніх справ у Донецькій області Ігор Дьомін повідомив, що перший із них стався близько шостої ранку біля адміністративної будівлі державного підприємства «Макіїввугілля». Як розповіли в облуправлінні СБУ, вибуховий пристрій було закладено в сміттєву урну біля центрального входу. В результаті вибуху пошкоджено фасад і вибито вікна до шостого поверху.

«Росію» чекає доля «Молодіжного»

«Росію» чекає доля «Молодіжного»

У перспективі в столиці можуть зникнути три кінотеатри: «Ленінград», що на проспекті Гагаріна, «Лейпціг» на проспекті Леся Курбаса та «Росія» на вулиці Мілютенка. Таке припущення висловив голова Комісії з питань культури та туризму при Київраді Олександр Бригинець.

«Подарунок» під ялинку від Табачника

«Подарунок» під ялинку від Табачника

Учора активісти громадського руху «Не будь байдужим!» привезли до Міністерства освіти, науки, молоді та спорту нову табличку. Викарбувана на ній назва «Министерство образования России. Заграничное представительство», на думку «небайдужих», найповніше відповідає тій політиці, яку нині проводить головне освітнє відомство нашої країни. Черговим вибриком його діяльності став проект «Концепції мовної освіти в Україні», винесений на громадське обговорення 28 грудня минулого року. Активісти руху впевнені, що влада зробила все можливе, аби українці взагалі не помітили цієї Концепції. По–перше, оприлюднили її тоді, коли країна вже думала про святкування Нового року, по–друге, часу під саме обговорення відвели тільки до 20 січня. Мало того, що громадянам запропонували «обговорювати» проект, по суті, за святковим столом, так іще й дуже швидко, хоча за законом таке обговорення мало б тривати не менше місяця. Тож не дивно, що бiльшiсть українцiв про iснування цього проекту взагалi не знає.

У лікарні є майбутнє!

У лікарні є майбутнє!

Дитячу лікарню майбутнього, зведення якої патронує Фонд «Україна–3000» на чолі з Катериною Ющенко, добудують за кошти бюджету. Президент Віктор Янукович ухвалив рішення про участь держави в завершенні будівництва. У цьому, щоправда, нічого дивного немає. Задум заздалегідь передбачав державну підтримку проекту — це світова практика будівництва таких масштабних закладів.

«Порше»–вбивця

«Порше»–вбивця

Позавчора вночі на трасі Харків — Довжанський поблизу Ізюма водій позашляховика «Порше» виїхав на зустрічну смугу і, не впоравшись із керуванням, врізався в автомобіль «Рено». Три пасажири останнього й обидва водії загинули на місці.

Бандера в Тальному

Бандера в Тальному

Встановити пам’ятник провіднику ОУН Степанові Бандері вирішили в райцентрі Тальне на Черкащині. Про це оголосила тамтешня спілка підприємців, яка звернулася з відповідною пропозицією до міської ради. «Що наші люди знали в радянські часи про Бандеру? Що він бандит! А я народився в Тернополі і був іншої думки. Ми вже тоді знали, хто герой, а хто ні. До речі, саме з нашого міста пішов Україною Народний Рух, і перша його демонстрація відбулася в нас. Тоді проти п’ятдесятьох рухівців міліція виставила кінологів із їхніми підопічними. Пам’ятаю, батькові мого колеги собака сухожилля порвав», — пригадує в розмові з «УМ» підприємець Микола Шевченко, який є ініціатором встановлення монумента Степану Бандері в Тальному.

Добралися до витоків

Добралися до витоків

Цинічно і з повною зневагою до позиції української сторони, дипломати якої або відмовчуються, або намагаються згладити резонанс від цих кроків Кремля, російська влада й далі наступає на українську діаспору в РФ. Ані розголос у засобах масової інформації, ані звернення на захист світової спільноти українців, ані заклики Міністерства закордонних справ нашої держави не вплинули на рішення московських посадовців, які після трьох обшуків у Бібліотеці української літератури в Москві взялися закрити Об’єднання українців Росії.

Всі статті рубрики