НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Господь їм суддя

Господь їм суддя

Різдвяної ночі у храмі Петра і Февронії, спорудженому замість підірваного влітку Свято–Покровського собору, відбулася перша Божественна літургія. Попри те, що температура у приміщенні була майже нульовою, мирян прийшло багато: інтерес підігрівала «спека» навколо холодного храму. А ще — можливість долучитися після богослужіння до заздалегідь анонсованого ярмарку, який відбувся за участі спонсорів і з благословення архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки. Настоятель нового храму архієрей Олег (Семенчук) запросив присутніх поласувати святковими напоями і їствами, а також стати власниками ікон і виробів майстрів народного промислу.

Лікарчука покарали за англійську?

Лікарчука покарали за англійську?

Початок реєстрації на ЗНО ознаменувався серйозною кадровою зміною — Кабмін звільнив з посади директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука. Натомість доручив керувати цією структурою Ірині Зайцевій, яка досі обіймала посаду заступника міністра освіти.

«Бандерівців» брати поодинці!

«Бандерівців» брати поодинці!

Учора інформація про затримання лідерів обласних осередків націоналістичної Всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери з’явилася на офіційній інтернет–сторінці ВО. Зокрема, зазначається у повідомленні, одразу після Різдва, не чекаючи початку робочих буднів, українська міліція прийшла з обшуками до керівника Центрального проводу Андрія Стемпіцького. Заодно правоохоронці затримали і його сина Пилипа, а також Романа Хмару. Усіх їх затримали в Івано–Франківській області, де патріоти святкували Різдво.

Жертви на віражі

Жертви на віражі

Аварія сталася поблизу селища Нова Водолага на Сімферопольській трасі. Молодий водій «Славути» спробував піти на обгін, але, не впоравшись iз керуванням, урізався в пасажирський автобус, який їхав iз Харкова до Кривого Рогу. Водій автобуса не зміг уникнути зіткнення, й «Неоплан» iз тридцятьма пасажирами з’їхав у кювет i перевернувся.

Готику — залишити! Вечерського — у відставку!

Готику — залишити! Вечерського — у відставку!

Учора ввечері громадянська ініціатива «Збережи старий Київ» повідомила про акцію на захист «Замку барона» — будівлі, зведеної у 1898 році. Причиною активної «мобілізації» всіх небайдужих киян стала публікація «ТОП–10 старовинних будинків Києва, яким загрожує знесення» в «Газеті по–київськи». Мовляв, після знесення 30 грудня старовинного будинку на вулиці Сагайдачного, 1, автором проекту якого був видатний архітектор Микола Казанський, підходить черга інших будинків, на місці яких можуть звести багатоповерхівки. Серед них — і шпилястий «Замок Барона», виконаний у неоготичному стилі.

Гогвардс по–українськи

Гогвардс по–українськи

З ініціативи Міжнародного духовного центру родового вогнища рідної православної віри, головний офіс якого розташований у скромному селі Раштівці Гусятинського району на Тернопільщині, в регіоні почала діяти незвичайна школа. У ній рідновіри, прихильники ще дохристиянських традицій, вирішили викладати своїм дітям такі, зокрема, предмети, як медитація на вогонь, травознавство, спілкування з рослинами тощо.

В’язні Монблану

В’язні Монблану

Першою про надзвичайну ситуацію повідомила французька преса. Як стало відомо, наші співвітчизники — члени Сумської федерації альпінізму — вирушили зранку минулої середи у лижний похід через перевал льодовика Бренва (східний схил Монблану). Та через сильні снігопади й вітер швидкістю понад 90 кілометрів за годину пересування по горах стало дуже небезпечним, а сніжний покрив — нестійким. «У четвер 6 січня чоловіки опинилися заблокованими на висоті 4 303 метри», — повідомляють місцеві журналісти. Повністю забезпечені необхідним спорядженням, досвідчені альпiнiсти не розгубились, вирили нору в снігу й встановили намет.

Всі статті рубрики