Світ поминає

Світ поминає

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Без паніки! І без рецептів?

Без паніки! І без рецептів?

У Міністерстві охорони здоров’я назвали «викривленою» інформацію про те, що з 1 грудня 70 відсотків ліків відпускатимуть за рецептами. «Інформацію поширив один із провідних телеканалів, і вона зовсім не відповідає дійсності. Жодних термінів ми не називали в цьому контексті, тому про які 70 вiдсоткiв iдеться — невідомо», — заявили «УМ» у прес–службі МОЗ, уточнивши, що зміни відпуску медикаментів стосуватимуться лише лікарів, фармацевтів і вводяться «з метою посилення контролю за виписуванням та відпуском рецептурних лікарських засобів». А ось безрецептурні ліки, як і раніше, будуть доступними кожному без лікарської виписки.

Голова тут, голова там

Голова тут, голова там

«Регіонали» й далі зміцнюють владну вертикаль в українській столиці. Глава держави практично одномоментно звільнив усіх голів райадмінiстрацій Києва і призначив на їхні місця переважно нових людей — втриматися у своїх кріслах удалося лише двом посадовцям iз десяти. Це стало можливим унаслідок нещодавньої реорганізації районних державних адміністрацій у столиці після ліквідації райрад. Відтак Янукович отримав право одноосібно, без погодження кандидатур претендентів на посади, призначати керівників РДА. Учора голова КМДА Олександр Попов представив новопризначених «губернаторів районного розливу».

Живемо «добре» — добре, що живемо!

Живемо «добре» — добре, що живемо!

Може, нинішній владі й здається, що «покращення життя» вже настало, однак насправді українці лише тугіше затягли паски. Майже кожен другий українець констатує погіршення свого матеріального становища протягом останнiх півроку. Як повідомляє УНІАН, про це свідчать результати соцопитування «Українського демократичного кола». Кожній десятій українській родині (про це зазначає 10,5 відсотка опитаних) не вистачає грошей навіть на їжу, а відносній більшості (понад 40 відсотків) досить складно купувати одяг чи взуття. При цьому абсолютну більшість населення України (майже 97 відсотків опитаних) так чи інакше хвилює зростання цін.

Куди історія запише імена вандалів?

Куди історія запише імена вандалів?

Українська греко–католицька церква та громадськість Західної України, від імені якої фактично виступив львівський міський голова Андрій Садовий, обурені публічним знищенням у Харкові пам’ятної дошки Патріарху УГКЦ Йосипу Сліпому.

Кривдник Діви Марії

Кривдник Діви Марії

Із вуст мешканців обласного центру Прикарпаття упродовж останніх кількох днів не сходить резонансний злочин, вчинений невідомими особами на території монастиря Царя Христа отців Василіян та поблизу школи №15, якою опікуються представники цього чернечого ордену УГКЦ. Біля монастирської церкви хтось відбив половину обличчя та кисті рук монумента Богородиці, а в пришкільній капличці — голову маленького Ісуса й частину скульптури Матері Божої.

Януковича попередили

Януковича попередили

Європарламент, який кілька разів переносив розгляд резолюції щодо України, вчора нарешті ухвалив цей багатостраждальний документ за спрощеною процедурою — простою більшістю. Текст резолюції, який депутати напередодні обговорювали до пізнього вечора, де в чому виявився навіть жорсткішим, ніж прогнозували скептики. Як повідомляє «Главком», європарламентарії констатують, що місцеві вибори відбулися «за правилами», але висловлюють жаль з приводу зміни виборчого законодавства перед самою виборчою кампанією. Також у резолюції наголошується, що «після президентських виборів у січні 2010 року зросла кількість тривожних ознак ерозії демократії і плюралізму». Про це, зокрема, «свідчить поводження з деякими неурядовими організаціями» та скарги журналістів на тиск із боку власників ЗМІ щодо висвітлення певних подій. Євродепутати «наполегливо закликають український парламент ухвалити проект закону «Про доступ до публічної інформації» відповідно до європейських та міжнародних стандартів».

Всі статті рубрики