Світ поминає

26.11.2010

Австралія

27 листопада відслужать панахиди та запалять свічки моління біля пам’ятників жертвам Голодомору в містах Канберра, Aделаїда, Нобел Парк, Джелонг.

28 листопада — в Cіднеї (відбудеться панахида, поминальні заходи та відкриття виставки), Бріcбені, Мельбурні та Ньюкаслі.

Вірменія

27 листопада в Єревані, в церкві Сурб Зоравар, відбудеться панахида та запалення свічок пам’яті. У культурному центрі національних меншин відбудеться культурно–просвітницька акція з показом документальних фільмів про Голодомор.

Греція

27 листопада в українській недільній школі пройде урок Пам’яті та покажуть документальний фільм.

28 листопада в Афінах (церква Святої Трійці) та Малакасі (храм Живоносного джерела) відбудуться панахиди, реквієм за жертвами Голодомору, буде запалено свічки пам’яті.

Іспанія

26 листопада в Іспансько–українському центрі відбудеться Вечір пам’яті із запаленням свічки пам’яті з участю представників посольства України та іспанської влади (уряду Мадридської автономії).

27 листопада — в українських суботніх школах відбудуться уроки Пам’яті.

28 листопада — панахида та запалення свічки пам’яті в церкві Buen Suceso.

Канада

27 листопада у містах Ванкувер, Оттава, Гамільтон, Лондон, Ошава, Сент Кетеринс, Торонто і Віндзор відбудуться панахиди та засвітять свічки. На жалобних акціях читатимуть списки жертв із Вінницької області та встановлять 33 чорні прапори з національним прапором біля урядових будівель та шкіл.

Португалія

28 листопада в Лісабоні на площі Мартін–Моніж відбудеться панахида та буде запалено свічки пам’яті. Українці також подали петиції до парламенту із закликом визнати Голодомор геноцидом.

Сербія

26—27 листопада у Белграді, Новому Саді, Кулі, Вербасі, Стремській митровиці та Інджії пройдуть панахиди та засвітять свічки.

Сполучені Штати Америки

27 листопада у Вашингтоні, Чикаго, Філадельфії, Глен Спеї, Клівленді, Нью–Йорку, Йонкерсі українці запалять свічки пам’яті.

Франція

27 листопада в Парижі та Ліоні відбудуться жалобні заходи та запалення свічок.

До 28 листопада в Парижі триває виставка «Невідомий геноцид українців 1932—1933».

Хорватія

27 листопада в Загребі та інших містах країни пройдуть молитви та запалять свічки.

Чехія

28 листопада — у Празі відбудеться похід та віче (Старомєстська площа).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>