«Цей потяг у вогні...»

«Цей потяг у вогні...»

Не відомо, чи то робочі так напилися від радості, що «отруйний потяг» буде проводжати з Калуша до Миколаєва сам Президент України, чи то вчасно не вдягли індивідуальні засоби захисту і стали жертвами отруйних випарів перевезеного вантажу. Як удалося дізнатися «УМ», наразi потерпілі машиністи йдуть на поправку, проте коментувати інцидент, що трапився, медики категорично відмовляються. У будь–якому випадку те, що відбулося — лише додало ажіотажу мешканцям Миколаєва, адже майже тиждень вони тільки про те й розмовляли, що про прибуття дивного потяга в їхнє місто.

Навколо — самі русофоби

Навколо — самі русофоби

Статусу навчального посібника, рекомендованого Міністерством освіти та науки, позбулася книга «Історія українського права», видана під керівництвом декана юридичного факультету Київського Національного університету імені Тараса Шевченка Івана Гриценка. «Там є кілька речей, які викликають острах у будь–якої нормальної людини.

106 смертей на Смоланова

106 смертей на Смоланова

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Начальника Центрального штабу державної воєнізованої гірничорятувальної служби України у вугільній промисловості Сергія Смоланова затримали в Донецьку співробітники Генеральної прокуратури. «10 листопада проти нього порушено кримінальну справу, — розповів «УМ» керівник прес–служби Генпрокуратури Юрій Бойченко. — Смоланова звинувачено в порушенні правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, які призвели до людських жертв. Так, на шахті Засядька 18 листопада, а також 1 і 2 грудня 2007 року при проведенні робіт сталися вибухи метано–повітряної суміші, які забрали життя 106 осіб, серед них — 101 гірник і п’ять рятувальників».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Непрості «спрощенці»

Непрості «спрощенці»

Під час розгляду депутатами в другому читанні проекту Податкового кодексу під вікнами знову галасуватиме натовп підприємців. Причому цього разу шуму буде ще більше. «Ми очікуємо більше 50 тисяч учасників мітингу», — розказав «УМ» Микола Лепьошкін, член координаційної ради громадської організації Малого та середнього бізнесу. Останні 12 днів Микола провів під стінами парламенту в наметовому містечку, що розгорнулося після першого «Дня гніву» підприємців 4 листопада. За його словами, у цей час в містечку все було спокійно і жодних сутичок з міліцією не виникало.

Українські крила Кремля

Українські крила Кремля

Управління справами президента Росії проводить переговори з Україною про купівлю близькомагістрального літака Ан–158 для перших осіб РФ. Про це в інтерв’ю газеті «Московский комсомолец» розповів керуючий справами президента Росії Володимир Кожин. За його словами, український літак відповідає і російським вимогам з комфорту, і поганій якості тамтешніх аеродромів. «Я сам бачив новий літак, був на ньому, вивчив його. Це близькомагістральне повітряне судно цікаве нам тим, що дуже невибагливе і може сідати фактично на будь–які посадочні смуги, — зазначив Кожин. — У Росії сьогодні поки на пальцях можна перерахувати аеродроми, які відповідають міжнародному рівню. Більшість iз них лише очікує модернізації, і на це піде не один десяток років. А літати треба, і сідати треба. Так що ведемо переговори, мабуть, будемо купувати цей літак».

Помирають, а чому — невідомо

Помирають, а чому — невідомо

На Черкащині в селі Косари Кам’янського району в сім’ї Світлани Совко померли близнята. Малюкам було трохи більше місяця. Трьома тижнями раніше померла чотиримісячна дитина і в тамтешньої жительки Галини Денисенко. Усі троє дітей вигодовувалися штучними сумішами. «Такого жаху в нашому селі ніколи ще не було, щоб аж троє немовлят померли. У Світлани Совко один малюк помер вдома, а інший — в лікарні у Кам’янці», — розповів «УМ» сільський голова Косар Василь Воропай.

Свято кільцевої

Свято кільцевої

Харківську кільцеву дорогу жодного разу не ремонтували з дня її відкриття, тобто більше 30 років. Вкрита суцільними вибоїнами магістраль уже мало нагадувала швидкісну трасу, тому рух транспорту за межами міста автомобілісти порівнювали зі смугою суцільних перешкод. Утім до кільцевого шляху, можливо, і досі не дійшли б руки, якби не жорстка програма підготовки до «Євро–2012».

Товар чи надбання історії?

Товар чи надбання історії?

Ексклюзивне відео з дня народження українського Президента, на якому Віктор Федорович хвацько витанцьовує під єврейську «Хава нагілу», залишається предметом запеклих судових суперечок, навіть попри те, що останнім часом воно втратило свою популярність, а у світ вийшли нові «хіти від Януковича». Учора Арбітражний суд Москви розпочав основні слухання за позовом компанії «Ньюз медіа–рус» до корпорації Google та до підпорядкованого їй вiдеоресурсу YouTube про стягнення одного мільйона російських рублів (33 iз гаком тисячі доларів США), повідомляє РІА «Новості». На думку позивача, демонстрація відеоролика, від­знятого кореспондентом «Лайфньюз» (видання, що належить позивачеві), була незаконною.

Всі статті рубрики