Не зловживай жезлом!

Не зловживай жезлом!

Громадська організація «Дорожній контроль» подала позовну заяву на Міністерство внутрішніх справ, у якій просить суд визнати незаконною інструкцію з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ (наказ МВС №111 від 27.03.2009). Як ідеться в повідомленні позивачів, у Законі України «Про міліцію» зазначено винятковий перелік підстав для зупинки автомобіля: порушення Правил дорожнього руху, технічна несправність машини, забруднення навколишнього середовища, незаконне керування. Натомість згадана інструкція повноваження інспекторів значно розширює.

«Розрядка» за податки

«Розрядка» за податки

За інформацією прес–служби Запорізької обласної прокуратури, в ході розслідування кримінальної справи, порушеної щодо «директора одного з підприємств Бердянська, який ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах», 24 вересня працівники податкової міліції проводили обшук в орендованих цим підприємством приміщеннях. Попри те, що слідчі діяли у встановленому законом порядку, акцентує прес–служба, під час обшуку працівники підприємства спровокували інцидент, у результаті якого двоє співробітників податкової міліції і ще двоє осіб отримали тілесні ушкодження. Надзвичайну подію розслідує Бердянська міжрайонна прокуратура.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Поєднані трагедією

Поєднані трагедією

Меморіал жертвам тоталітаризму в харківському Лісопарку знову став місцем паломництва поляків. Рівно 70 років тому, згідно з наказом «Про розвантаження тюрем НКВС УРСР і БРСР», понад чотири тисячі полонених польських офіцерів із Старобільського табору направили до Харкова, де на цьому місці вони загинули від куль радянських катів. Президент Польщі Броніслав Коморовський, який цього разу очолив традиційну паломницьку місію, свого часу обіймав посаду міністра оборони й доклав чимало зусиль до відкриття десять років тому харківського меморіалу. Разом із поляками тут покоїться прах майже двох тисяч згублених кривавим режимом радянських громадян.

Пірати вихідного дня

Пірати вихідного дня

Лише в суботу сомалійські пірати захопили судно «Лугела» з українським екіпажем, усі приготувалися до чергової переговорної тяганини, а вже в неділю ввечері нападники зникли з корабля, так і не виходячи на зв’язок. «Лугела» під прапором Панами везла сталь iз єгипетської Александрії на Маврикій. Судно саме пройшло зловісну Аденську затоку, коли о четвертій годині ранку до нього підпливли дві шхуни, у кожній — по десятеро піратів, озброєних автоматами Калашникова, гвинтівками і гранатометами. Усе відбулося дуже швидко, капітан лише встиг передати сигнал біди, і з судном обірвався зв’язок.

Потяги підуть в обхід

Потяги підуть в обхід

Дві залізничні колії через Дніпро дозволять розподілити навантаження між станцією «Київ–Пасажирський» та новим вокзальним комплексом на станції «Дарниця». Тисячі транзитних поїздів віднині зможуть оминати завантажений центр міста. На додачу до залізничного сполучення на мосту невдовзі відкриють і шість смуг дороги для автотранспорту.

Останній iз хасидів

Останній iз хасидів

Трагічна сутичка між уманцями та братами–хасидами — 19–річним Шмуелем і 25–річним Рафаелем Тоболами з Єрусалима — сталася в ніч на неділю. «О 3–й годині до Уманського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в міську лікарню з проникаючим ножовим пораненням у дiлянку серця доставлено громадянина Ізраїлю 1990 року народження. Від отриманого поранення він помер. На місце скоєння злочину з Черкас негайно виїхали оперативники та криміналісти», — повідомили «УМ» у прес–службі Черкаської обласної міліції.

Мамчак за бортом

Мамчак за бортом

16–річне перебування Мирослава Мамчака біля стерна найпотужнішого українського медіа–ресурсу в Севастополі закінчилося минулої суботи — відповідний наказ про його звільнення підписали у вітчизняному Міноборони. Там одразу призначили й нового керівника «Бризу» — капітана другого рангу Івана Чмира, який до цього обіймав у цій же ТРК посаду редактора телепередач. Самого ж Мирослава перевели (принаймні так він розповів «УМ») у рядові співробітники. Під цю прогнозовану заміну підведено суто формальну базу. Мовляв, Мамчак — відставний офіцер, а «Бризом» повинен керувати діючий. Хай там як, а шоста чи сьома спроба відставити стійкого поборника української флотської історіографії, а віднедавна і харківських флотсько–газових угод, увінчалась прогнозованою перемогою його опонентів усіх мастей.

Мозаїчні коти знову під загрозою

Мозаїчні коти знову під загрозою

Столична Пейзажна алея знову опинилася на межі знищення. Обурені кияни провели під стінами Міністерства закордонних справ чергову акцію протесту проти забудови ділянки на перетині «Пейзажки» та Десятинного провулку, де зараз розташований унікальний дитячий ландшафтний парк. Активісти склали з картонних коробок «елітне житло» і запропонували працівникам міністерства вселитися туди, а територію алеї не чіпати. Однак чиновники проігнорували таку пропозицію, так само як і прохання вийти поспілкуватися з мітингувальниками.

Всі статті рубрики