НОВИНИ ПЛЮС

28.09.2010

Гриби «косять»

13 людей потрапили до Кам’янець–Подільської міської лікарні Хмельницької області внаслідок отруєння дикими грибами. За повідомленням рятувальників, більше десятка постраждалих виявилися жителями однієї дев’ятиповерхівки. Наразі медики кваліфікують їхній стан як середнього і легкого ступеня важкості.

Водночас на Житомирщині через отруєння грибами до реанімаційного відділення потрапили 74–річна мешканка села Торчин Коростишівського району і дворічний хлопчик iз села Вила Романівського району, обоє у важкому стані.

Смерть на швидкості

Три людини загинули, ще двох госпіталізували внаслідок дорожньо–транспортної пригоди в Голопристанському районі Херсонщини, де легковий автомобіль врізався у вантажівку. Ще троє українців загинули в селі Тернова Чугуївського району Харківської області. За повідомленням Державтоінспекції, біда сталася з пасажирами автомобіля «Таврія», водій якого зупинився, щоб висадити пасажирів, тоді як водій Honda Accord вчасно не зорієнтувався і в’їхав у «Таврію». До шпиталю потрапили також троє пасажирів іномарки.

У Луганській області на залізничному переїзді села Кам’янка внаслідок виїзду вантажівки на переїзд при закритому шлагбаумі і зіткненні там iз потягом загинула диспетчер переїзду. Не пощастило в дорозi й парі молодят в Одесі, у весільний кортеж яких врізався автомобіль дорожньо–патрульної служби, що з увімкненими проблисковими маячками проїхав світлофор на червоне світло. Молодят доправили до лікарні, діагностувавши в них незначні забиття.

«Артек» знову «під прицілом»

Посадових осіб Міжнародного дитячого центру прокуратура Криму підозрює в ухилянні від сплати 1,3 мільйона гривень до Пенсійного фонду. Як ідеться в повідомленні правоохоронців, факт навмисної несплати грошей до ПФ доведений: «Таким чином було завдано збиток не лише Пенсійному фонду, а й самому «Артеку», на який накладені штрафні санкції». За фактом зловживання службовим становищем і ухиляння від сплати грошей в особливо великих розмірах порушено кримінальну справу.

У Конго звільнили українця

Нашого співвітчизника бойовики Маї–Маї та руандійські повстанці хуту захопили в заручники на сході країни майже місяць тому. Як повідомляє Міжнародний Червоний Хрест, добитися звільнення українця вдалося без сплати викупу.

УПЦ КП відмовили в землі під церкву

Сімферопольська міська рада відмовилася виділити земельний наділ для будівництва в місті собору Українською православною церквою Київського патріархату. Релігійники просили 0,49 гектара землі на вулиці Київській, поблизу Української гімназії. Міський голова закликав депутатів схвалити рішення про виділення, мотивуючи це тим, що міськрада ніколи не відмовляла жодним конфесіям. Водночас депутати від блоку «За Януковича» і Наталії Вітренко не підтримали це рішення, аргументуючи відмову тим, що «Київський патріархат винен у підтримці бандерівців і розколі православ’я».

Лубченко очолив раду при МВС

Голова Національної спілки журналістів став керівником Інформаційної ради при Міністерстві внутрішніх справ, повідомляє Департамент зв’язків iз громадськістю української міліції. Окрім Ігоря Лубченка, до складу ради увійшли люди, які «вагомо заявили про себе в мас–медійному просторі». Рада опікуватиметься створенням системи взаємодії між міліцією та представниками засобів масової інформації.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>