Операція «Наступник»

Операція «Наступник»

Україна може отримати нового Прем’єр–міністра. Про ротацію Миколи Азарова на Юрія Бойка, Андрія Клюєва, Бориса Колесникова та навіть Сергія Тігіпка, втім, говорили вже давно. Звучала навіть думка, що Азаров може втратити своє крісло одразу ж після місцевих виборів: якщо Партія регіонів не покаже планованого результату. Але, схоже, Президент вирішив прискорити події. За інформацією джерел «УМ», кадрова революція у виконавчій владі — це навіть не віддалена перспектива, а справа найближчого часу.

«Круті» йдуть на периферію

«Круті» йдуть на периферію

Сьогодні стартує улюблена забава українців — виборча кампанія. І хоча градус нинішніх перегонів буде знижено (вибори відбуватимуться лише до місцевих органів влади, обминуть Київ і ще деякі населені пункти), пристрасті вируватимуть. Адже кожна з амбітних політичних сил, а надто — Партія регіонів, прагне взяти контроль над містами й областями, підсилити реноме та вплив. Причому в радах кампанії накладатимуться одна на одну: 50х50 балотуватимуться партії і кандидати–мажоритарники.

Деякі відомі політики збираються в «заслання» — змагатися за мерські та облрадівські крісла. Так, за Полтаву боротиметься Асадчев, за Одесу — Костусєв, за Львів — Тягнибок, за Житомир, найімовірніше, — Павленко.

Народний депутат від «Нашої України» Віктор Матчук запевнив, що без роздумів складе парламентський мандат, якщо пройде до Рівненської облради, — це, мовляв, важливіше. Раніше говорили, що балотуватися в облраду Київщини має намір Юрій Луценко, подейкували, що в мери Сімферополя збирається екс–міністр праці БЮТівка Людмила Денисова (місто рябіло білбордами «Блондинка йде у мери»)... Про справжні наміри політики різного штибу офіційно оголосять невдовзі. Можливо, що по ваш голос також приїде відомий діяч...

Герої йдуть у «Нашу Україну»

Герої йдуть у «Нашу Україну»

Призначити повноцінного голову політвиконкому (замість Романа Безсмертного, який уже півроку працює послом у Білорусі), обрати нових першого заступника і заступника голови політради, окреслити цілі на виборчу кампанію — такі завдання стоять перед членами політичної ради партії «Наша Україна», які зберуться сьогодні в Києві. Ви­бори, що стартують також сьогодні, мають показати, чи готова партія екс–Президента Віктора Ющенка відповісти на виклики часу й залишитися на плаву в нових політичних реаліях.

«Велико–могутній» бар’єр для «солов’їної»

«Велико–могутній» бар’єр для «солов’їної»

Політики з опозиційного табору справедливо вважають внесений представниками коаліції на розгляд парламенту проект закону «Про мови в Україні» спробою витіснити з ужитку українську мову. В опозиції передбачають, що, хоча наразі і не йдеться про присвоєння російській статусу «другої державної», розгляд цього законопроекту у стінах парламенту матиме «вибуховий характер». І закликають громадськість чинити жорсткий опір намірам влади. Нагадаємо, автори нового закону — «регіонал» Олександр Єфремов, лідер Компартії Петро Симоненко та депутат від Блоку Литвина Сергій Гриневецький — пропонують дозволити використання російської мови практично в усіх сферах діяльності, включаючи діловодство та освіту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики