Герої йдуть у «Нашу Україну»

11.09.2010

Призначити повноцінного голову політвиконкому (замість Романа Безсмертного, який уже півроку працює послом у Білорусі), обрати нових першого заступника і заступника голови політради, окреслити цілі на виборчу кампанію — такі завдання стоять перед членами політичної ради партії «Наша Україна», які зберуться сьогодні в Києві. Ви­бори, що стартують також сьогодні, мають показати, чи готова партія екс–Президента Віктора Ющенка відповісти на виклики часу й залишитися на плаву в нових політичних реаліях.

Минулої середи, на президії політради, «Наша Україна» вже затвердила концепцію візуальної реклами партії на загальноукраїнському рівні та ухвалила рішення про формування при центральному виконкомі «НУ» групи юридичної підтримки — з огляду на те, що «чинна влада проводить агресивну політику щодо опозиційних політичних сил».

А сила самої «Нашої України» має помітно зрости. Як стало відомо «УМ», політрада, ймовірно, розгляне заяви про вступ до партії кількох досить відомих людей. Зокрема, Героя України — колишнього гендиректора держкомпанії «Укрспецекспорт» Сергія Бондарчука. Написав заяву про вступ до «Нашої України» ще один Герой України, народний депутат Григорій Омельченко.

«Я написав заяву в «НУ», бо це єдина серйозна партія в Україні, яка проводить національну політику, відстоює державницькі позиції, — пояснив свій крок у коментарі «УМ» Григорій Омельченко. — А попутники, які скористалися Помаранчевою революцією, прийшли у владу й вирішували власні питання, залишили цю партію в попередні роки».