Капітельман — від однопартійця

Капітельман — від однопартійця

Про перебування в краї Черемошу й Прута Абрама Капітельмана — діда Юлії Тимошенко — депутат Івано–Франківської обласної ради від фракції БЮТ, почесний краєзнавець Прикарпаття Зіновій Бойчук збирає матеріали вже не перший рік. Опубліковані ним у місцевій пресі дві статті на цю тематику викликали жвавий інтерес прикарпатців до «єврейських коренів» Юлії Володимирівни і бурхливу дискусію в тутешньому політикумі. Зрозуміло, стосунки автора з політичною силою леді Ю, під штандартами якої він балотувався до облради, після цього різко загострилися. Проте Зіновій Бойчук із дражливої теми «не з’їхав».

Хай живе футбол без пива!

Хай живе футбол без пива!

Відучора кожен мешканець та гість української столиці має змогу відчути себе безпосереднім учасником підготовки Києва до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Київська міська державна адміністрація і Головне управління з питань підготовки та проведення у Києві фінальної частини Євро–2012 спільно з телеканалом «Сіті» оголосили конкурс на найкращий слоган для столиці України до цієї події. Нагадаємо, у червні в Києві презентували логотип Євро, який складається з двох частин: на одній зображено м’яч і дві квітки, а на другій — пам’ятник легендарним засновникам столиці — Кию, Щеку, Хориву та Либедi.

На другі руки не одягати!

На другі руки не одягати!

Уряд запланував здійснити грандіозну революцію у дрес–коді незаможних українців: переодягти їх із якісного, але вживаного європейського одягу в новий, але виробництва вітчизняної промисловості. Свої сподівання на користь вiд нововведень чиновники окреслюють так: зросте попит на українську продукцію та збільшиться кількість робочих місць усередині держави. А для того щоб остаточно підтримати вітчизняних виробників, легку промисловість на п’ять років звільнять від сплати податку на прибуток.

ПРИВОЗний шовінізм

ПРИВОЗний шовінізм

Під час святкового концерту до Дня міста в Одесі виступили Йосип Кобзон, Еммануїл Віторган, «Хор Турецького», Лариса Доліна, гурт «Міраж», Діма Білан і Таїсія Повалій. Гості зосередилися не так на темі свята, як на агітації за чинного мера Одеси Едуарда Гурвіца і... антиукраїнських заявах. Так, солістки гурту «Міраж» розповіли, як шкодують, що Україна і Росія тепер не разом. На їхню думку — це неправильно. А Лариса Доліна взагалі заявила, що Одеса належить Україні лише «по карті або атласу», передає ТСН.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Постраждав за партію?

Постраждав за партію?

Днями правоохоронці затримали мера Карлівки, голову міської організації Української народної партії Сергія Яковенка. Однак на відміну від схожих затримань міських голів, коли практично одразу потому демонструється відео «масок–шоу», офіційна інформація про цю подію виходить більш ніж скупою. Скажімо, у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції обмежуються лише констатацією згаданого факту, посилаючись на те, що «брали» пана Сергія представники столичного(!) УБОЗу, причому за санкцією Генпрокуратури.

Вогонь «Родіни»

Вогонь «Родіни»

Уночі з четверга на п’ятницю на північній околиці Одеси, в селі Корсунці, спалахнув автомобіль лідера громадянського руху «Комітет оборони Одеси» Сергія Гуцалюка, який також очолює громадську організацію «Чорноморське гайдамацьке з’єднання». «Іще до прибуття пожежників автомобіль марки «Деу Ланос» фактично згорів — мої спроби спільно iз сусідами його врятувати були марними», — розповів «УМ» пан Гуцалюк. Тож рятувальному загону пожежників залишилося тільки оглянути рештки авто, опитати свідків, скласти акт про пожежу й поінформувати про подію чергового райвідділу міліції.

Тортури зі скотчем

Тортури зі скотчем

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У четвер близько 22–ї години на подвір’ї власного будинку мертвим і зв’язаним знайшли депутата районної ради, головного лікаря Пустомитівської районної лікарні Ярослава Федину. Убитий був партійцем «Єдиного центру», членом фракції у райраді від «Нашої України» і на наступних виборах планував балотуватися до обласної ради. Щоправда, на тілі загиблого ознак насильницької смерті чи катувань міліція поки що не виявила. Вбивці лише встигли зв’язати та заклеїти рот, аби жертва не кричала. Бузувірів злякали сусіди, які побачили неладне, під’їхавши на автомобілі: лікар лежав на подвір’ї, його рот, руки та ноги були замотані скотчем. За словами сусідів, нападників було троє. Напад стався, коли Федина заїздив на подвір’я.

Всі статті рубрики