НОВИНИ ПЛЮС

04.09.2010

Податковий кодекс Азарова

Новий Податковий кодекс встановить в Україні один із найбільш інвестиційно привабливих режимів у Європі, переконував учора Прем’єр–міністр Микола Азаров на презентації цього документа. «Ми встановимо низькі податки, напевно, найнижчі податки в Європі, — заявив глава уряду. — Але чітко говоримо, що ці зменшені податки повинні платити всі».

Крім іншого, Азаров повідомив, що Кабмін пропонує обкладати податком понад 100 кв. м нерухомості в місті і більше 200 кв. м — у селі (за словами Прем’єра, такий податок насправді платитиме лише 5% населення, що мають великі будинки, — по 10 грн. за квадратний метр). Також уряд планує оподатковувати 5% стягнення доходи, отримані громадянами за депозитами на суму понад 200 тис. грн.

СБУ затримала контрабандні діаманти

Рекордну партію коштовного каміння українська спецслужба затримала в аеропорту «Сімферополь». Дорогоцінний вантаж зі Стамбула намагалася ввезти в Україну громадянка нашої держави. За даними СБУ, в маленькому пакеті жінка перевозила 3,5 тисячі оброблених діамантів. Відомо, що власниця каміння причетна до мережі ювелірних магазинів Криму. Після встановлення вартості вилученого правоохоронці порушать кримінальну справу.

Угода на «5–му каналі»

Учора голова наглядової ради і власник «5–го каналу» Петро Порошенко публічно перепідписав угоду про взаєморозуміння із журналістським колективом. «Ми продовжуємо традицію «5–го каналу», яка була започаткована ще 2003 року. Я пишаюся тим, що тоді наша угода про основи редакційної політики була першим таким документом в Україні», — сказав Порошенко. Попередня угода про взаєморозуміння датована 2006 роком.

Власник каналу, в якого суд другої інстанції відібрав виграні на січневому конкурсі частоти, також згадав про законні касаційні оскарження і підтвердив готовність висвітлювати в ефірі каналу повторний конкурс Нацради з питань телебачення, якщо такий відбуватиметься. Тобто Порошенко засвідчив своє лояльне ставлення до судового вердикту.

Відомий бізнесмен спростував чутки про можливий продаж свого телересурсу, заявивши, що буде продавати канал хіба тоді, коли журналістський колектив назбирає гроші, щоб його викупити.

Зварича передали Оболонському райсуду

Справу зі звинувачення колишнього голови Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича в хабарництві розглядатиме Оболонський районний суд столиці. Відповідне рішення ухвалив голова Верховного Суду Василь Онопенко.

Водій збив на смерть вагітну

Біда сталася у м. Свердловськ Луганської області, де водій легковика здійснив наїзд на 18–річну вагітну жінку. Внаслідок отриманих травм майбутня матір загинула. Правозахисники стверджують, що цей самий водій уже двічі збивав людей, утім не зазнав жодного покарання. Попереднього разу він наїхав на двох дівчат, одна з яких теж померла. Наразі міліція взяла винуватця аварії на підписку про невиїзд.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>