А кажуть: немає свободи слова!

А кажуть: немає свободи слова!

Незвичайний протестувальник сидить і вдень, і вночі біля пам’ятника Тарасу Шевченку на Центральній площі. Чернівчанин пояснює, що таким чином хоче добитися від влади «справедливості». Припинити голодування обіцяє лише тоді, коли його батькам почнуть вчасно виплачувати пенсію, повернуть заощадження за часів Радянського Союзу, а рідній доньці держава подарує сучасну квартиру та влаштує на престижну роботу. І це ще не всі умови голодуючого. Від влади він також вимагає один мільйон доларів, аби за ці гроші здобути вищу медичну освіту та розпочати власний бізнес. Отакі собі вимоги. Щоправда, вони лише усні, ніяких плакатів чи інших атрибутів голодування та вимог немає.

«Від ґвинта» на пляшках

«Від ґвинта» на пляшках

Хлопці, зрештою, визнають, що не вони першими вирішили збудувати пліт iз пластикових пляшок, і більше пишаються тим, що «будматеріал для транспорту» зібрали в результаті кількаденної екологічної акції на острові Хортиця. «Пропаганда здорового способу життя, без шкоди довкіллю, є основною мотивацією нашої «витівки», — каже організатор акції «До моря — на пляшках!» Михайло Криволапов. — За два дні ми з друзями зібрали на пляжах Хортиці більш як півсотні мішків тари на дві тисячі літрів! Дбаючи про себе, любителі засмаги нищать природу».

Врятувати легенду

Врятувати легенду

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

600–річний горіх, що став відомим завдяки кінокомедії Леоніда Гайдая «Кавказька полонянка» (у кінострічці герой Нікуліна, сидячи на ньому, кидав у Шуріка горіхи. — Авт.), сьогодні перебуває у вкрай занедбаному стані. Дерево, яке росте у Криму, називають єдиним «живим пам’ятником» Юрію Нікуліну в Україні, адже актор, сидячи на ньому, зіграв один iз головних епізодів цього фільму. Утім нині про це мало хто пам’ятає: поважний статус дерева не зупиняє охочих залізти на нього, щоб написати на стовбурі власне ім’я, кинути у його дупло записку «на одруження» тощо.

Зник у «чорній дірі»

Зник у «чорній дірі»

Шахти–копанки, або, як ще самі шахтарі їх називають, «дірки», — явище в Донбасі досить поширене. І задіяно в цьому нелегальному бізнесі не так уже й мало людей. І грошей — також. Господарі «дірок» завдяки незаконному видобутку вугілля мають шалені статки, у першу чергу — за рахунок низької оплати праці нелегальним робітникам і, звичайно ж, через відсутність будь–яких соціальних виплат, несплати податків тощо.

Всі статті рубрики