А кажуть: немає свободи слова!

10.08.2010

Незвичайний протестувальник сидить і вдень, і вночі біля пам’ятника Тарасу Шевченку на Центральній площі. Чернівчанин пояснює, що таким чином хоче добитися від влади «справедливості». Припинити голодування обіцяє лише тоді, коли його батькам почнуть вчасно виплачувати пенсію, повернуть заощадження за часів Радянського Союзу, а рідній доньці держава подарує сучасну квартиру та влаштує на престижну роботу. І це ще не всі умови голодуючого. Від влади він також вимагає один мільйон доларів, аби за ці гроші здобути вищу медичну освіту та розпочати власний бізнес. Отакі собі вимоги. Щоправда, вони лише усні, ніяких плакатів чи інших атрибутів голодування та вимог немає.

Мільйон доларів, який вимагає Володимир Григорійчук, він збирається сховати в скляні банки, доки не організує свою трудову діяльність. Зі спеціальністю остаточно ще не визначився. За його словами, це буде або фітотерапія, або фармацевтика. Паралельно з навчанням думає налагодити власний бізнес. Тут також фантазія голодуючого перевершує здоровий глузд. Він хоче не багато не мало — зміїну ферму, аби добувати отруту і робити ліки.

Однак поки що за весь цей час, скаржиться чернівчанин, до нього з місцевих чиновників так ніхто і не вийшов. Припиняти голодування, зізнається Володимир, не збирається навіть за сорокаградусної температури. З собою він прихопив парасольку, взяв також кілька пляшок води від спраги. Жителі міста до такої ситуації ставляться скептично, вважають чоловіка психічно хворим. У юридичному відділі міської ради стверджують, що про проведення такої акції виконавчий орган чернівчанин не попередив, відтак на нього за це можуть накласти штраф або попередження. Крім того, нічого про голодування не знала і мати Володимира. Натомість журналістам сказала, що її сина треба лікувати.