Пішов на друге коло

Пішов на друге коло

Апеляційний суд Києва вирішив повернути справу одного зі співорганізаторів афери «Еліта–Центру» Ігоря Циганка на додаткове розслідування, повідомляє громадське об’єднання «Центр правозахисту», що представляє інтереси обдурених вкладників. Цікаво, що рішення про скасування вироку Шевченківського райсуду Києва від 16 березня 2009 року — Циганка тоді засудили до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна — позитивно зустріли як захист обвинуваченого, так і потерпілі.

Пропалі грамоти

Пропалі грамоти

Ця резонансна справа почалася ще у 2004–му, коли у Львівському національному музеї забракло п’яти стародруків XVI—XVII століття. Тоді музейники не були певні, що це крадіжка — списували все на ремонт, припускаючи, що стародруки могли десь просто перепакувати. Як розповів «УМ» речник обласного управління МВС Львівщини Денис Харчук, 2005 року за фактом зникнення стародруків працівники Галицького районного відділу міліції порушили кримінальну справу. За інформацією «УМ», розслідування трохи затихло, оскільки музейники мали дати остаточний висновок звірки архівів. Але саме це призвело до нового скандалу, адже з’ясувалося, що зникли не п’ять книг, а близько 40! За словами, Дениса Харчука, слідство за фактом зникнення поновлено, слідчі та оперативники провадять бесіди з працівниками музею.

Потоп відкладається

Потоп відкладається

Запланований на 8–му ранку вчорашнього дня страйк гірників шахт «Червоний Профінтерн», «Юний комунар» та «Новогродинської–2» державного підприємства «Укрвуглеторфреструктуризація», які за останні чотири місяці не бачили й копійки зароблених грошей, все–таки не відбувся. «Регіональна» влада нарешті змилостивилася над земляками Президента Януковича й перевела на їхні банківські картки заборговану тримісячну заробітну плату. Склалося враження, що 3 мільйони гривень, а саме така сума заборгованості трьом копальням «зависла» в Києві, везли зі столиці гарбою, запряженою волами.

Не заплатиш — не виїдеш

Не заплатиш — не виїдеш

У «Приватбанку» пояснюють: домогтися через рішення суду заборони на виїзд за межі держави клієнта, який узяв позику і не повертає, — це останній захід, до якого банк просто змушений вдатися, пройшовши всі етапи — від рішень Третейського суду до послуг колекторів. «Безумовно, перед тим, як звертатися до суду, боржникові надсилають не один лист із попередженням про необхідність сплатити борг, — пояснив «УМ» прес–секретар «Приватбанку» Олег Серга. — Наразі йдеться про заборону на виїзд чотирьомстам боржникам, щодо яких набрало чинності рішення про забезпечення позову виконавчою службою. Утім нині на розгляді в судах перебувають тисячі справ, а загалом йдеться про сотні тисяч несумлінних позичальників».

Куля для контрактника

Куля для контрактника

У військовій частині, що забезпечує урядовий зв’язок на восьмому територіальному вузлі в селі Набережне Овідіопольського району Одеської області, знайшли застреленим 29–річного військовослужбовця–контрактника. «Прапорщика виявили у службовому приміщенні зі смертельним пораненням у голову, — поінформували «УМ» в Одеському облуправлінні міліції. — Причому постріл, за попередніми даними, з табельної зброї здійснив сам загиблий».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кадилом — по фресках

Кадилом — по фресках

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Український вояж московського патріарха Кирила триває. Як уже повідомляла «УМ», у понеділок предстоятель провів засідання синоду Російської православної церкви та молебень у Національному музеї «Софійський собор». Цього випробування натовпом і хоровим співом для старовинних фресок та мозаїки якраз і побоювалися працівники музею, остерігаючись, що кіптява свічок та вібраційні навантаження від співу можуть знищити давні пам’ятки. А голов­ний художник–реставратор заповідника Анатолій Остапчук узагалі запевняв, що музейники не допустять богослужінь і будуть просити захисту в держави й міжнародних організацій.

Всі статті рубрики