НОВИНИ ПЛЮС

28.07.2010

Волкова не захотіла судити Януковича

Суддя Печерського суду столиці Світлана Волкова, яка мала розглядати справу за позовом громадянина Володимира Волосюка до Президента Віктора Януковича про захист честі й гідності (позивач наполягає на публічному вибаченні глави держави за заперечення Голодомору 1932—1933 років на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи), взяла самовідвід. Спершу з клопотанням про відвід Волкової виступив представник позивача Андрій Мохник, мотивуючи вимогу неповнотою ведення журналу судових засідань у цій справі. Суд відхилив це клопотання, однак у зв’язку з неодноразовими заявами про відведення судді про самовідвід заявила сама Волкова.

Пеня за ЖКГ

Уже невдовзі Кабінет Міністрів запропонує парламенту ухвалити закон, згідно з яким громадянам, які вчасно не сплачують за житлово–комунальні послуги, нараховуватимуть пеню. Міністр житлово–комунального господарства Юрій Хіврич припускає, що таку практику буде запроваджено вже з 1 січня наступного року. «Безнадійні» борги за минулі роки становлять 15 відсотків, що у грошовому еквіваленті дорівнює більше мільярда гривень», — повідомив Хіврич, нагадавши, що пеню за вчасно не сплачені комунальні послуги Верховна Рада скасувала ще 1996 року у зв’язку з масовими затримками виплати заробітної плати та пенсій.

Банки залишили без пенсій

Пенсійний фонд заборонив виплачувати пенсії в регіонах банкам «Надра» і «Національний кредит», а фінустановам «Фінанси і Кредит» і «Родовід Банку» — розширювати регіональну мережу з обслуговування пенсійних рахунків. Відповідне рішення опубліковано в офіційному віснику Кабміну «Урядовий кур’єр». Водночас у ньому також повідомляється, що, за підсумками проведення конкурсу, в поточному році Пенсійний фонд підписав договори з 29 фінансовими установами, які можуть відкривати рахунки для виплати пенсій і грошової допомоги в регіонах. Із найбільших банків до «вибраних» потрапили лише «Укрсиббанк» і «Брокбізнесбанк».

Вандали проти Теліги

На території меморіального комплексу «Бабин Яр» у столиці невідомі вкотре намагалися спалити хрест, встановлений на честь української поетеси Олени Теліги та розстріляних активістів Організації українських націоналістів. Спершу вандали намагалися зрізати дубовий хрест пилкою, потім — спалити. Коли ж не вдалося ні те, ні інше — почали розгойдувати символ. Очевидно, зловмисників помітили перехожі, через що ті поспіхом утекли, залишивши хрест нахиленим. Нагадаємо, підпалити хрест Теліги невідомі вже намагалися навесні цього року. Тоді їх теж злякали випадкові перехожі.

Жертви піску

Троє дітей загинули в Краматорську на піщаному кар’єрі внаслідок раптового зсуву піску. Як повідомляє управління МНС у Донецькій області, біда сталася близько 20–ї години вечора, коли діти 11, 12 і 13 років прогулювалися по поверхні піщаного кар’єру.

Прочани повернулися додому

83 українці, які через поломку автобуса провели чотири дні на кордоні між Францією і Швейцарією, нарешті повернулися на Батьківщину. Як інформує прес–служба Львівської облдержадміністрації, посилаючись на першого заступника глави ОДА Мирона Янківа, люди приїхали на відремонтованому автобусі в понеділок.

Мексика не проти українців без віз

Мексика планує запровадити безвізовий режим з Україною, заявив посол цієї країни Беренісе Рендон Талавера. «Нині ми працюємо в цьому напрямі, — зазначив очільник диппредставництва Мексики. — Щомісяця посольство в середньому видає українцям майже сто віз терміном на п’ять років. Утім кількість звернень не зменшується».

Київський зоопарк — один із найгірших

Такого висновку дійшла недержавна організація американських журналістів, яка, промоніторивши звіринці Єгипту, Індії, Іраку, Китаю, Румунії, Бангладешу і Північної Кореї, записала до десятки найгірших і столичний зоопарк. Причина одна — висока смертність тварин. Лише в 2008 році український звіринець втратив 51 тварину. А в цьому — в зоопарку вже загинули слон, білий верблюд і бізон, констатували сумну статистику американці.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>