Фатальне «Нещастя»

Фатальне «Нещастя»

Біда сталася минулої суботи, коли кваліфікаційна група з 13 українських спортсменів спускалася по річці в околицях норвезького міста Ліллехаммер на рафтах (надувних човнах без каркаса. — Авт.). Усі учасники сплаву — професійні рафтери. Під керівництвом чемпіона України зі спортивного туризму Володимира Романовського вони кинули виклик одній із найнебезпечніших гірських річок — Шоа, яка належить до найвищої, шостої, категорії складності. У 2007 році на ній уже потонули двоє естонців, а роком раніше — британець. Загалом із 1990 року Шоа, назва якої, за збігом обставин, на івриті означає «катастрофа, нещастя», забрала 20 життів. Утім українські спортсмени були налаштовані рішуче — вони прибули у Новергію на своїх автомобілях і мали намір будь–що подолати річку по заздалегідь розробленому маршруту.

Пече та мочить

Пече та мочить

Сподіватися на комфортну погоду найближчими днями не варто. Як повідомили «УМ» в «Укргідрометцентрі», поки що спека триватиме майже на всій території держави. Щоправда, при цьому очікуються й дощі. Особливо підмочить Західну Україну: прогнозують грози, а в окремих районах — град, сильні пориви вітру.

Знову вільна

Знову вільна

Після доби вимушеної відсутності інтернет–версія одеської газети «Вільна Одеса» відновила функціонування у «всесвітньому павутинні», повідомив «УМ» редактор газети Володимир Ущаповський. Уже працюють «дзеркала» freedom.od.ua, vilna.od.ua і svobodnaya.od.ua, а невдовзі буде відновлено роботу й основного домена — svobodnaya.odessa.ua. «Ми виконали те, що обіцяли одеситам — їхня улюблена газета знову в ефірі.

Згадали, як тевтонців погнали

Згадали, як тевтонців погнали

Минулої неділі ювілей славної історичної битви, яка відбулася 1410 року поблизу нині польських населених пунктів Грюнвальд і Танненберг, урочисто відзначили й мешканці обласного центру Прикарпаття. Святкування розпочалося на вулиці Грюнвальдській, біля пам’ятника діячам ЗУНР. Дослідники точно не встановили чисельність українських військ, які разом із поляками та литовцями брали участь у знаменитій Грюнвальдській битві, після якої ще довго зализував рани войовничий Тевтонський орден. Проте достеменно відомо, що знаменитій перемозі над зухвалими рицарями посприяли військові підрозділи з Галичини, Поділля, Києва, Стародуба, Луцька та Володимира. Про давніх українських звитяжців сучасникам нагадали копії прапорів українських земель, полки яких 600 років тому билися з тевтонцями. Один із них — білий прапор із зображенням чорної галки — тоді належав «Галицькій хоругві», а в часи незалежності став основою герба Івано–Франківщини.

Чоловіки — вільні, «Алла» — під арештом

Чоловіки — вільні, «Алла» — під арештом

Суд в Афінах звільнив дев’ятьох українських моряків із судна «Алла», затриманого 11 липня з великою партією тютюнових виробів, незаконно ввезених на територію Греції. Саме судно та його вантаж залишаються під арештом у порту Елевсін. Зараз дипломатичні представники України в Греції залагоджують останні формальності, аби відправити моряків додому.

Чужинцям вказали на вихід

Чужинцям вказали на вихід

Категорично проти того, щоб на міському ринку продавали свій крам іноземці, виступили Васильківські підприємці. Громадян Узбекистану, В’єтнаму, а також ромів звинуватили в тому, що вони мовляв, працюють незаконно, продають неякісні товари, відбирають робочі місця в українців, а їхня чисельність дедалі зростає. Допомогти «звільнити» ринок від трудових мігрантів узялися представники мілітаристичних організацій націонал–соціалістичного спрямування — 24 липня бійці Соціал–Національної Асамблеї та громадської організації «Патріот України» провели на території ринку рейд, який завершив двотижневий період загострення конфлікту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ті, що залишилися живими

Ті, що залишилися живими

Рівно вісім років тому, під час шоу, присвяченого 60–річчю 14–го авіаційного корпусу Військово–Повітряних сил ЗСУ, винищувач Су–27, виконуючи маневри на Скнилівському летовищі, упав на юрбу глядачів. Той страшний день Остапчик Хміль, незважаючи на свій маленький вік, запам’ятав дуже добре. Він, трирічне хлоп’я, разом із братом Олегом, мамою Галею та бабусею пішов на те кляте авіашоу. А там сталося непоправне...

«Своя» влада підманула

«Своя» влада підманула

У земляків Президента Януковича увірвався терпець. Як уже повідомляла «УМ», працівники двох єнакіївських шахт «Червоний Профінтерн» та «Юний комунар», а також «Ново­гродівської–2», які з квітня не отримують заробітної плати, у разі невиплати заборгованості мають сьогодні розпочати страйк. Ці підприємства — на стадії ліквідації, й на кожному з них працює близько 150 гірників, середня ставка яких складає від 800 до 1000 гривень.

Всі статті рубрики