Боролися і побороли?

Боролися і побороли?

На харківському «Зеленому фронті» одразу дві новини: добра і погана. Сумна звістка стосується повідомлення голови облдержадміністрації Михайла Добкіна про те, що прорубану в парку Горького просіку, всупереч протестам громадськості, таки покриють асфальтом. А радісна пов’язана з його ж таки обіцянкою не будувати поблизу магістралі «проголосовані» депутатами міськради готельний комплекс та апартаменти. «Я вам ще раз хочу повторити, що на місці сполучення вулиці Новгородської із Сумською не буде побудовано нічого, окрім дороги, — обіцяє «губернатор». — Навіть не буде павільйонів для зупинок, бо міський транспорт там не зупинятиметься. Хіба що на початку або в місці, де магістраль стикуватиметься з Новгородською».

Біда бідою поганяє

Біда бідою поганяє

Поки рятувальники шукали людей під завалами шахти імені Скочинського, на «Красноармійській–Західній №1» мало не загинули ще троє гірників. Загорання метану на копальні, що належить ВАТ «Вугільна компанія» і розташована в Красноармійському районі, сталося 10 червня о 3–й годині 35 хвилин. Встановлено, що газ спалахнув на глибині 593 метри в межах однієї виробки. На момент загорання у шахті працювало 690 людей, на аварійній дільниці — 21. Усіх їх евакуювали на поверхню. Жертв, на щастя, немає, але трьох шахтарів довелося госпіталізувати.

Слово рідне, орле скутий...

Слово рідне, орле скутий...

Історія з відбиранням ліцензії у телевізійних каналів «5–й» та ТВi набирає розголосу. Міжнародна журналістська спільнота висловила стурбованість ознаками обмеження свободи слова в Україні. Про це в інтерв’ю «Німецькій хвилі» сказав представник «Репортерів» Жіль Лордет. «Президент Янукович має негайно по суті відреагувати на вимоги журналістів, які проводять акцію «Стоп цензурі», а також на звернення співробітників «5–го каналу» та «ТВі», які протестують проти втрати ліцензій на мовлення», — цитує Лордета «Українська правда».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Патріот із комсомольським минулим

Патріот із комсомольським минулим

Відомий український політик помер увечері 9 червня у столичній лікарні «Феофанія». Лише у квітні Олександр Зінченко відзначав свій 53–й день народження.

Близько шести років тому у тоді ще народного депутата від СДПУ(о) і керівника телеканалу «Інтер» виявили рак. Зінченко кілька разів проходив лікування у Швейцарії, пережив серію складних операцій, і здавалося, що хвороба відступила. Тому повідомлення про його смерть виявилося страшною несподіванкою. Втім, за даними із джерел «УМ», близько місяця тому БЮТівця бачили у «Феофанії» в жахливому стані. «Він дуже схуд, його вели попід руки двоє людей», — розповідають наші джерела. Очевидно, остаточно перебороти страшну недугу йому таки не вдалося…

Табачника «обламали»

Табачника «обламали»

На голови нинішніх школярів та їхніх батьків може звалитися ще одна реформа: міністр освіти Дмитро Табачник запропонував повернутися до 11–річної загальної освіти. Свою ідею він озвучив позавчора на парламентських слуханнях. Міністр пропонує два варіанти розвитку загальної середньої освіти. Перший — зупинитися на 11–річному терміні навчання з одночасним запровадженням обов’язкової дошкільної освіти. Тобто у 5 років (до 1–го класу) всі діти мають здобути відповідну підготовку, а програми 11 і 12 класів поєднати. Другий варіант — дати дозвіл місцевим радам самостійно вирішувати, скільки років мають навчатися діти — 11 чи 12. При цьому сам міністр не є прихильником такого варіанта.

Всі статті рубрики