РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.06.2010

16 мільйонів тонн

урожаю цукрового буряку буде зібрано цього року в Україні, що дозволить виробити 2,1–2,2 мільйона тонн цукру, прогнозує заступник міністра аграрної політики Іван Демчак. Для порівняння: торік, за словами чиновника, наша держава зібрала лише 10 мільйонів тонн солодкого продукту. Як повідомив Демчак, уряд уже досягнув попередніх домовленостей із Російською Федерацією про виділення квот для реалізації українського цукрового буряку на російському ринку.

 

15 мільйонів євро

виділив на розвиток міжнародному дитячому центру «Артек» Кабінет Міністрів. Як інформує прес–служба КМ, гроші, зокрема, мають витратити на поетапне оснащення «Артеку» сучасною медичною технікою та обладнанням, розробку проекту реконструкції медико–діагностичного комплексу, будівництво гуртожитків для персоналу й реконструкцію спортивних майданчиків. Окрім того, керівництво «Артеку» має розробити й затвердити проектно–кошторисну документацію для будівництва критого концертно–спортивного комплексу. Уряд також затвердив план відзначення 85–ї річниці з дня утворення МДЦ.

 

90,6 тисячі віз

видала українцям у I кварталі цього року Польща. За даними Міністерства закордонних справ, з них наші співвітчизники отримали 55,8 тисячі віз Шенгенської зони і 34,8 тисячі національних польських віз. Найчастіше українці оформляли візи в консульстві Польщі у Львові (58,7 тисячі), Луцьку (15,8 тисячі) та Києва (10,2 тисячі). При цьому польське консульство у Вінниці, яке відкрилося лише в лютому, встигло видати 1,6 тисячі віз.

 

10 тисяч бюджетників

може скоротити уряд Німеччини, намагаючись добитися 10–мільярдної економії бюджету щороку впродовж наступної п’ятирічки. За повідомленням видання The Local, кабмін Ангели Меркель розглядає можливість надати право службам зайнятості самим обирати розмір допомоги з безробіття; на 500 мільйонів євро скоротити програму батьківських пільг; урізати податкові послаблення компаніям, які фінансують охорону довкілля; змусити великі енергетичні і транспортні компанії щороку вносити кошти до бюджету тощо.

 

26 тисяч дітей

підуть цьогоріч до першого класу в Києві. За повідомленням Київміськдержадміністрації, найбільше завантажені учнями навчальні заклади Дарницького та Святошинського районів — на 89 відсотків. У КМДА також нагадують батькам, що діє «Довідник закладів освіти» у вигляді бази даних, де міститься інформація про кожен столичний навчальний заклад. Зокрема, довідник допоможе обрати школу з бажаними умовами навчання — від поглибленого вивчення різних іноземних мов до спеціалізації та форми власності.

 

150 нарядів патрульно–постової служби

забезпечуватимуть охорону громадського порядку в Севастополі у зв’язку з початком курортного сезону. Як повідомив перший заступник начальника Управління МВС у місті Севастополі, керівник кримінальної міліції Анатолій Камакін, масовий наплив туристів до міста правоохоронці очікують після 10 липня. За його словами, лише за п’ять місяців цього року зростання кількості злочинів становило 16 відсотків. «Буквально два тижні тому ми затримали групу злодіїв, які на території Севастополя скоїли 70 квартирних крадіжок», — додав Камакін.

 

130 українських військовослужбовців

чотирнадцятої ротації національного миротворчого контингенту багатонаціональної бойової групи East сил КФОР у Косовому відбули з Миколаєва до Німеччини. Тут українські солдати проходитимуть вишкіл на завершальному етапі підготовки до виконання завдань на Балканах. За повідомленням Департаменту преси та інформації Міністерства оборони, на базі Об’єднаного багатонаціонального центру сьомої армії США вояки відпрацьовуватимуть питання взаємосумісності та обміняються досвідом.

 

26,9 відсотка українців

задоволені своїм життям, свідчать результати соціологічного дослідження «Індекси соціального самопочуття та очікувань населення після 100 днів президентства Віктора Януковича». Повністю задоволені життям 6,5 відсотка респондентів. При цьому лише 1,6 % оцінили власне матеріальне становище як дуже добре. Ще 11,2 відсотка опитаних зазначили, що живуть добре, а середній рівень життя відзначили 54,9% українців. Від наступного року правління чинної влади найбільше позитивних очікувань у мешканців Східного та Центрального регіонів — понад 40 відсотків. Водночас на Заході лише 30% опитаних сказали, що очікують у цьому році покращення життя.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>