Щорічне жертвоприношення

Щорічне жертвоприношення

На шахті імені Олександра Скочинського Державного підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія» вже вкотре гинуть гірники. Згідно з офіційною інформацією, 6 червня близько 19:00 під час проведення комбайном прохідницьких робіт на горизонті 1 200 метрів стався раптовий викид газо–вугільної суміші без подальшого загоряння. У цей момент під землею перебувало 252 людини. Безпосередньо на аварійній ділянці працювали 23 гірники. З них 18 самостійно вийшли на поверхню — всіх їх госпіталізовано в Донецьку обласну лікарню профзахворювань, лікарі оцінюють їхній стан як задовільний. П’ятеро шахтарів опинилися під завалами.

Бронюй квитки з весни

Бронюй квитки з весни

Незважаючи на неприємну ситуацію з українськими пляжами, 80 відсотків з яких закрила санепідемстанція, головними місцями відпочинку наших громадян, як і щороку, залишається південь країни. Утім цьогоріч, запевняють залізничники, стандартної сезонної проблеми з нестачею квитків немає. Головне — завчасно спланувати відпочинок. «Ми повністю контролюємо ситуацію з місцями і, якщо потрібно, збільшуємо кількість вагонів, — запевнила «УМ» прес–секретар Львівської залізниці Лілія Криницька. — Крім того, надаємо персональну допомогу, якщо хтось таки не встиг придбати проїзний документ. Якщо збирається група — організовуємо ще один додатковий вагон. Звичайно, за тиждень чи десять днів звертатися до нас, а тим більше стояти в черзі залізничної каси, немає сенсу».

А Лондон — проти!

А Лондон — проти!

Продаж одного з найбільших металургійних холдингів України ВАТ «Запоріжсталь» російським інвесторам заблокував лондонський суд. Про це повідомляє видання «Коммєрсант–Україна». «За рішенням суду цей пакет заарештовано. Приблизно рік він не продаватиметься», — розкрив деталі справи минулої п’ятниці Президент України Віктор Янукович.

Небезпека з–під землі

Небезпека з–під землі

Загадковий вибух пролунав в Івано–Франківську в неділю на вулиці Хіміків, 4. Його епіцентр був під землею, в мережі теплокомунікацій. Постраждали двоє п’ятирічних братів–близнюків, які перебували неподалік — в одного з них лікарі констатували закритий перелом ноги і незначні опіки, другого, після медичного огляду, відпустили додому. Крім того, вибуховою хвилею вибито шибки у шести квартирах з 1–го по 4–й поверх п’ятиповерхівки і вирвало із землі три важкі чавунні люки.

Драма в Малинівці

Драма в Малинівці

Події, що розгорнулися минулої суботи в одному з сіл Бахчисарайського району, нагадують типовий голлівудський «екшн». Уранці вкрай схвильована мешканка Малинівки по телефону повідомила дільничного міліціонера Руслана Фурсенка про неадекватну поведінку свого сусіди: мовляв, той із рушницею розгулює подвір’ям і при цьому голосно викрикує погрози на адресу своєї співмешканки та двох її неповнолітніх дітей.

На Добкіна з гранатометом

На Добкіна з гранатометом

Майже чотирирічна «чорна смуга» депутата Московської райради Харкова від Партії регіонів Олега Медведєва завершилась доволі трагічним фіналом. Днями міський Апеляційний суд позбавив його волі на довгих десять років за те, що в розмові зі своїм бізнес–партнером депутат обговорював варіанти вбивства тоді ще мера, а тепер голови облдержадміністрації Михайла Добкіна та колишнього секретаря міськради, а нині в.о. міського голови Геннадія Кернеса. І хоча, окрім диктофонного запису, слідчі не надали інших доказів організації замаху, звинувачений отримав безпрецедентний для такого злочину термін. До речі, прокурор просив на три роки менше.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Руки геть від зелені!

Руки геть від зелені!

Парк імені Горького у Харкові, який місцева влада збирається знести, тепер відстоює вся Україна. Минулими вихідними у восьми містах (Харкові, Києві, Львові, Запоріжжі, Чернігові, Черкасах, Сумах, Донецьку) проходили мирні акції на підтримку харків’ян. Обійшлося без політичних гасел та прапорів (це була основна умова участі). Натомість активісти вдягали зелені стрічки, футболки з написом «Харків», приносили зелені повітряні кульки та штучні ялинки. Навколо таких зелених дерев учасники флеш–мобу водили танок, співали «У лісі–лісі темному…» та Гімн України, вигукували: «Харків». Зокрема, у Києві, на майдані Незалежності зібралося близько 200 учасників мирної акції протесту — переважно блогери, які про проведення флеш–мобу дізнавалися з інтернету. Приходили цілими сім’ями, разом із маленькими дітьми.

Постраждав за Леніна

Постраждав за Леніна

П’ятикурсника Київського політехнічного інституту Івана Срібного, який брав участь в акції з демонтажу пам’ятника Леніну, рекомендують відрахувати з ВНЗ. 12 травня на адресу хіміко–технологічного факультету НТУУ «КПІ» надійшло звернення з прокуратури, в якому керівництво вишу інформували про те, що Срібний скоїв злочин — разом із кількома іншими націоналістами пошкодив монумент «вождю», встановлений на Бессарабській площі в Києві. Відреставрований силами комуністів пам’ятник, якому хлопці встигли тільки відбити ніс і пошкодити руку, вже давно знову постав у всій красі. А студентові нині загрожує виключення, незважаючи на те, що навчається Іван Срібний на «добре» і «відмінно», а якихось зауважень від керівництва вишу на його адресу досі не було.

Всі статті рубрики