Привіт, весно!

Привіт, весно!

Навесні кожен організм просто вимагає вітамінів. І не тих, що в аптечних упаковках, а справжніх — зі свіжого салатного листя. Пропонуємо цікаві рецепти, які зміцнять здоров’я, не додадуть кілограмів і просто потішать око.

Трохи французького шарму

Трохи французького шарму

Традиційний салатний соус для багатьох господинь — майонез. Щоб приготувати його власноруч, у миску треба покласти 2 жовтки, одну столову ложку лимонного соку чи стільки ж (або вполовину менше, якщо не любите кислого) — білого винного оцту; ще, якщо бажаєте, трохи діжонської (чи звичайної) гірчиці, за смаком — сіль, трохи цукру та кайєнський чи білий мелений перець. (Усі рідкі складники повинні бути не з холодильника, а кімнатної температури). Далі вінчиком чи електроміксером збиваємо інгредієнти кілька хвилин, поки вони не перетворяться на сметаноподібну масу.

Кропива, ти моя, кропива

Кропива, ти моя, кропива

З діда–прадіда у весняному меню українців були страви з молодими листочками кропиви. Звичайно, нібито не царська справа збирати рослину, що жалить руки. Проте якщо наважитеся готувати з нею зелений борщ чи вареники — і вітамінізуєтеся, і відчуєте надзвичайний смак. Я це точно знаю. Бо найбільше люблю мамин борщ із кропивою.

Всі статті рубрики