Стабільна непостійність

Стабільна непостійність

Нинішня зима не втомлюється дивувати нас частими і раптовими змінами погоди. Лише минулими вихідними на автошляхах у деяких регіонах України людей рятували зі снігового полону, при цьому температура повітря не піднімалася вище –10 градусів за Цельсієм, а вже незабаром більшості українців, виходячи на вулицю, варто задуматися про те, щоб прихопити з собою парасолю та гумові чоботи. Цими днями в країні значно потеплішає, очікуються опади у вигляді мокрого снігу та дощів, на дорогах ожеледиця.

Столиця готова. Регіони — підмокнуть?

Столиця готова. Регіони — підмокнуть?

Холодна і сніжна зима додала тривожних очікувань мешканцям Прикарпаття, особливо тих населених пунктів, котрі найбільше постраждали від позаторішньої руйнівної стихії. Упродовж півтора року, що минули відтоді, за рахунок держбюджету вдалося відбудувати близько половини протипаводкових об’єктів. «Там, де ми повністю відновили гідротехнічні споруди та мостові переходи, я гарантую, що вони стоятимуть сто років і втримають будь–які повені, — запевнив «губернатор» Івано–Франківщини Микола Палійчук. — На жаль, є об’єкти, будівництво яких зупинено через брак коштів, зокрема такі стратегічні, як мости в Драгомирчанах і Микуличині, у Верховинському, Косівському та Рожнятівському районах».

Підступний газ

Підступний газ

Трагедія трапилася у ніч із понеділка на вівторок. Близько о пів на другу ночі в будинку №8, що в Степовому кварталі Луганська, пролунав потужний вибух. Налякані люди зірвалися з ліжок, почалася паніка. Як з’ясувалось, це вибухнув газ у квартирі №72 на 9 поверсі будинку. Не обійшлося без жертв: у момент вибуху в помешканні був чоловік, Олександр, 1987 року народження.

Орден для Дорошенка

Орден для Дорошенка

Вручити почесну нагороду в редакцію приїхав заступник голови Спілки офіцерів України Григорій Омельченко. За його словами, «Хрест заслуги» з позолотою — головна нагорода Спілки, якою вшановують достойників за особистий вагомий внесок у розбудову Української держави та Збройних сил, патріотичне виховання молоді, відродження національних традицій та історичної правди. В Україні та за її межами загалом «Хрестом» нагороджено близько трьохсот осіб.

Останнє паломництво

Останнє паломництво

Страшна аварія сталася на трасі Київ — Харків—Довжанський позавчора пізно вночі. Біля села Мирошниківка Коломацького району далекобійна вантажівка «лоб у лоб» зіткнулася з мікроавтобусом, що мчав їй назустріч. П’ятеро пасажирів «маршрутки» від сильного удару випали просто на дорогу й загинули від отриманих травм. Ще двоє потрапили до металевих лещат розчавленої кабіни. Аби витягти їхні тіла, правоохоронці викликали на місце НП бригаду рятувальників Валківського підрозділу МНС. У свою чергу вантажівку знесло на узбіччя. Її 36–річний водій залишився живим.

Кінцева зупинка — страйк?

Кінцева зупинка — страйк?

Незабаром черги на зупинках громадського транспорту Києва можуть вирости у рази, а киянам доведеться або користуватися недешевими послугами таксі, або пересуватися містом пішки. Такі неприємні перспективи «малюють» столичні водії автобусів і тролейбусів, які заявляють про намір страйкувати через тривалу невиплату їм зарплати, повідомляють «Українські новини». Керівництву «Київпастрансу» висунуто вимоги: якщо заборгованість перед працівниками комунальних автотранспортних підприємств не буде погашено у 30–денний строк, профспілки залишають за собою право закликати водіїв не виходити на роботу.

«Сяйво» розбрату

«Сяйво» розбрату

Учора зранку до книгарні «Сяйво» вишикувалася черга молодих хлопців спортивної статури у чорному одязі. Кажуть, що живуть у цьому ж будинку, що й книгарня, на вул. Велика Васильківська, 6, і прийшли за книгами, бо дуже люблять читати. «Але ж ви бачите, книгарня не працює. Читачі у зачинені двері силою не вдираються і з охоронцями не штовхаються. Ви й учора ввечері приходили за книгами?» — цікавлюся в найактивнішого. Хлопець, натягуючи шалика на обличчя і опускаючи очі долу, бурмоче під ніс: «Ми щойно прийшли. Якщо не впустять, трохи постоїмо і підемо в іншу книгарню».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики