Сигнал солідарності

Сигнал солідарності

Візит до України став для Єжи Бузека одним із перших на посаді Президента Європарламенту. У Києві він зустрівся з Президентом України Віктором Ющенком, а також з Прем’єром Юлією Тимошенко. Пан Бузек одразу окреслив, для чого він приїхав до України, і що не є його метою. «Я приїхав із сигналом солідарності, знаючи про всі складнощі, які сьогодні існують в Україні, так само як і в інших країнах Євросоюзу, у зв’язку з кризою», — сказав «євроспікер».

Обличчя країни

Обличчя країни

Українські дипломати, без перебільшення, — «локомотив», який тягне Україну в європейському та євроатлантичному напрямах навіть попри «багатовекторність», яка іноді опановує нашу владу й суспільство. Тож виступаючи з нагоди Дня працівників дипломатичної служби перед студентами та викладачами Київського інституту міжнародних відносин, Президент Віктор Ющенко не шкодував компліментів, глава держави назвав «кардинальними» успіхи, досягнуті у зовнішній політиці протягом останніх п’яти років. Серед головних здобутків вступ України до Світової організації торгівлі, скасування стосовно нашої країни поправки Джексона–Веніка, яка ще з радянських часів суттєво обмежувала можливості для торгівлі з США, а також підготовка угоди про асоціацію України з ЄС.

«Закрий» очі або отримай кулю!

«Закрий» очі або отримай кулю!

«УМ» інформувала, що 29 листопада близько шостої години ранку на вулиці Українській біля власного будинку було вбито Олександра Камеристого, начальника зміни служби охорони ВАТ «Запоріжсталь». Логічно, що злочин незалежні юристи розглядали в контексті корупції, яка квітує на металургійних комбінатах. Убитий, за неофіційною версією, допоміг правоохоронцям розкрити діяльність злочинного угруповання, яке здійснювало масове розкрадання металопродукції не лише на комбінаті «Запоріжсталь».

Чарчину за Будду

Чарчину за Будду

Українські дипломати отримали неабиякий «подарунок» до Дня працівників дипломатичної служби, який відзначали учора. Напередодні корейська газета The Korea Times повідомила, що Надзвичайний і Повноважний посол України у Південній Кореї Володимир Бєлашов, будучи п’яним, скоїв дві дорожньо–транспортні пригоди. Як уточнює видання, ДТП за участю 58–річного дипломата трапилось ще 12 травня (у цей день в Кореї святкували день народження Будди. — Авт.) близько о пів на десяту вечора в самому центрі Сеула.

Депутат і радник сімферопольського мера скоїв ДТП

Депутат і радник сімферопольського мера скоїв ДТП

На відміну від решти регіонів України, у Криму й зокрема в її столиці, у ці дні на дорогах не хурделить, не слизько — словом, умови для безпечного водіння цілком прийнятні. Проте радник сімферопольського мера і депутат тутешньої міськради Євген Данілов на рівній, сухій дорозі на своїй іномарці не розминувся із ВАЗівською «дев’яткою», за кермом якої перебував такий собі законослухняний Євген Голубов.

Час очікування — шість кілометрів

Час очікування — шість кілометрів

Надто доброю пропускною здатністю польсько–український кордон ніколи і не відзначався, але цього разу сумний рекорд таки побито — на волинському пропускному пункті «Дорогуськ–Ягодин» у черзі вчора стояло майже 300 вантажівок. Про шестикілометрову чергу «Німецькій хвилі» розповів представник Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Віталій Зосимчук. За словами перевізника, черга утворилася лише з польського боку кордону. І на переїзд кордону вантажівкам знадобиться щонайменше 12 годин так званого «чистого часу», адже, враховуючи технічні перерви «стражи гранічної» на «чай–каву–капучіно», «штурм» кордону може розтягнутися на добу.

Язик завинив

Язик завинив

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У столиці Західного Донбасу — переполох. Звільнено відразу 78 працівників підприємств популярної торговельної марки «Будмайстер». Представники власників, одним із яких є керівник фракції БЮТ у міській раді Ігор Слюньков, стверджують, що до такого непопулярного кроку довелося вдатися внаслідок виробничих труднощів. Адже звільнено і самого голову правління ВАТ «Павлограджитлобуд» Юрія Щербака, директора виробництва цього ж підприємства Богдана Мілітанського, гендиректора товариства ТОВ «Фабрика будівельних сумішей «Будмайстер» Володимира Піпу і багато інших відомих у Павлограді людей.

Не пий оковиту — «льодяником» станеш

Не пий оковиту — «льодяником» станеш

Хоча відсьогодні синоптики обіцяють поступове потепління, холод усе ж устиг зібрати свої жахливі трофеї. За інформацією МОЗ, станом на 22 грудня внаслідок негоди в Україні загинуло 32 особи, госпіталізовано з обмороженнями — 465 осіб.

Льоню, де твоя лопата?

Льоню, де твоя лопата?

На тлі трьох днів сильних снігопадів, які замели вулиці й автошляхи столиці, повідомлення, поширене прес–службою «Київавтодору», виглядає просто знущанням: «У «Київавтодорі» виконують повний комплекс робіт із зимового утримання вулиць. Так, в період снігопаду 20–21 грудня було задіяно 250 оди­ниць спеціальних снігоприбиральних машин та обладнання». Виявляється, дорогу таки розчищали. Утім, як сказав мій колега, «мабуть, я весь час розминаюся з технікою для прибирання снігу, бо ще жодного разу її не бачив».

Всі статті рубрики