«Неначе люди подуріли...»

«Неначе люди подуріли...»

Об’єктом справжніх знущань компанії нетверезих молодиків став пам’ятник Тарасу Шевченку на Центральній площі Чернівців. Спочатку кілька молодих людей вилізли на постамент, щоб пофотографуватись на фоні Кобзаря. А потім… просто тут почали справляти свої природні потреби. Хлопці так осміліли, що вирішили зафіксувати все це на мобільні телефони. Про те, що їх знімає відеокамера, вмонтована на Центральній площі, вони навіть не здогадувались, тому коли забавки закінчились і до них підійшли кілька правоохоронців, здивуванню хуліганів не було меж. Цього разу міліція спрацювала досить швидко, адже площа і пам’ятник розташовані за кілька метрів від управління внутрішніх справ.

Світло з України

Світло з України

Харківському «Турбоатому» таки вдалося зайняти свою нішу на енергетичному ринку Таджикистану. Цю оптимістичну звістку привезли додому члени української делегації, які повернулися з дводенної поїздки до Середньої Азії. Йдеться одразу про два підписані контракти на постачання запчастин та обладнання для Нурекської ГЕС, вартістю, відповідно, 2 і 4,1 мільйона доларів. Комплектуючі до гідротурбін харківське підприємство постачатиме впродовж 17 місяців. За словами фахівців, після проведеної модернізації потужність найбільшої у світі гідроелектростанції зросте на десять відсотків, а також покращаться показники її надійності, ефективності й екологічної безпеки.

Цибуліно з Донецька

Цибуліно з Донецька

Коли сьогодні перед нами постала проблема поширення вірусу грипу, кожен із нас серйозно задумується про методи профілактики та боротьби з цією хворобою. А от десятирічний мешканець Донецька Вадим такими проблемами ще не переймається. Організм десятирічного хлопчика ніби за чиєїсь мудрої сторонньої підказки сам знайшов правильний захист. І до того ж дієвий. Ще з раннього дитинства хлопчик любить цибулю. Їсть її навіть без хліба і солі, як яблука. У його раціоні цей нехитрий і доступний продукт має бути кожного дня. Тому Алла Косолапова, бабуся Вадима, кожного тижня купує на базарі кілька кілограмів цього овочу і несе додому. Цей ритуал старенька дисципліновано виконує щотижня вже багато років — з того часу, як онук «підсів» на цибульку. А сталося це, коли малий ще тільки–но навчився сам їсти.

Всі статті рубрики