«Неначе люди подуріли...»

05.11.2009
«Неначе люди подуріли...»

Над цим пам’ятником поглумилися вандали. (Фото з сайту zik.com.ua.)

Об’єктом справжніх знущань компанії нетверезих молодиків став пам’ятник Тарасу Шевченку на Центральній площі Чернівців. Спочатку кілька молодих людей вилізли на постамент, щоб пофотографуватись на фоні Кобзаря. А потім… просто тут почали справляти свої природні потреби. Хлопці так осміліли, що вирішили зафіксувати все це на мобільні телефони. Про те, що їх знімає відеокамера, вмонтована на Центральній площі, вони навіть не здогадувались, тому коли забавки закінчились і до них підійшли кілька правоохоронців, здивуванню хуліганів не було меж. Цього разу міліція спрацювала досить швидко, адже площа і пам’ятник розташовані за кілька метрів від управління внутрішніх справ.

Валерій Попов, начальник громадської безпеки УМВС області, повідомив журналістам, що затриманих відвезли до Шевченківського райвідділу міліції. Як з’ясувалося, хлопцям до двадцяти років. Ніхто з них ніде не працює. Усі — з Вижницького району, а до Чернівців приїхали відпочити. Свою провину молодики визнали одразу ж, однак від покарання це їх не звільняє. За фактом хуліганських дій біля пам’ятника Шевченку порушено кримінальну справу. Тепер хлопцям загрожує ув’язнення терміном до 4 років.

Лише за останній місяць це вже третій випадок хуліганства у центрі міста. Раніше на Центральній площі вандали позривали квіти, а в парку імені Тараса Шевченка білою фарбою розфарбували пам’ятник генералові Боброву. В обох випадках хуліганів установлено, затримано та притягнуто до відповідальності.