«Звільніть наших рідних!»

«Звільніть наших рідних!»

Учора рідні українських моряків уже вчетверте приїхали до Києва, аби вкотре закликати українську владу, судновласника й світову громадськість прискорити звільнення екіпажу судна «Аріана», яке вже півроку як захопили сомалійські пірати. Родичі моряків розповідають, що вже кілька місяців не знають, що з ними, й не мають можливості поговорити з ними по телефону. Звернення до влади теж нічого не дають: «Поки отримали відповідь лише від СБУ, — каже пані Галина Фют, дружина електромеханіка з «Аріани» Олександра Фюта. — Нам сказали, що штаб із порятунку створено ще у травні і що робота ведеться».

Гаманці зникають у години «пік»

Гаманці зникають у години «пік»

Лучани вже почали поволі звикати, що на міських вулицях немає тролейбусів. Третій тиждень поспіль луцькі електротранспортники тримають своїх «рогатих коней» на припоні, у такий спосіб вибиваючи кількамісячну заборгованість із зарплати. Поки владці різних рівнів шукають спосіб повернення їх на робочі місця і гроші для зарплати, пасажири міських «маршруток» учаться їздити в екстремальних умовах. Бо не лише тролейбуси, а й мікроавтобуси на кількох головних маршрутах теж уже півмісяця не виїжджають за звичним графіком. Отож поїздки в часи «пік» для мешканців обласного центру стали справжнім випробуванням. Розплачуються за незручності не лише відтоптаними черевиками та обірваними в тисняві ґудзиками, а й власними гаманцями.

Хто куди, а ми — в музей

Хто куди, а ми — в музей

Ініціатором такого подарунка для школярів та студентів стало Головне управління культури та мистецтв Київської міської державної адміністрації. Відтепер молодь зможе безплатно відвідувати 13 комунальних музеїв міста. Як повідомляють в управлінні, в неділю школярі й студенти зможуть безплатно відвідати музеї історії Києва, російського мистецтва, видатних діячів української культури, книги та книговидавництва, Музей театрального, музичного та кіномистецтва, Музей мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків, Музей Івана Гончара та Музей–квартиру Павла Тичини. Киевские музеи цены

Не чекали!

Не чекали!

У Міністерстві охорони здоров’я України закликають при перших ознаках застудних захворювань невідкладно звертатися до лікарів. «Лікарі знають, як надавати допомогу, але є проблема своєчасного звернення до медиків», — заявив міністр охорони здоров’я України Василь Князевич у четвер на засіданні уряду. Медики попереджають: як тільки хворий починає задихатися від кашлю — необхідна термінова госпіталізація».

Всі статті рубрики