Кого б іще перемогти?

Кого б іще перемогти?

Ще минулого четверга троє наших співвітчизників забезпечили собі медалі XV світового форуму в Мілані, вийшовши до півфіналів (сутички за «бронзу» в боксі не проводять). У підсумку нагороди вони розподілили рівномірно: по одній кожного ґатунку.

Неформальна перемога

Неформальна перемога

Примі української гімнастки так і не судилося отримати «золото» світового форуму, що завершився в японському місті Ісе. В активі Ані залишилося три бронзові нагороди й одна срібна. Крім того, наша збірна в складі Безсонової, Аліни Максименко та Ганни Різатдінової була близькою до п’єдесталу в командних змаганнях, але посіла в підсумку четверте місце, пропустивши дівчат із Росії, Білорусі та Азербайджану.

До сили й розум докладемо

До сили й розум докладемо

Представниці прекрасної статі продовжують доводити свою рівність із чоловіками у спорті. Минулої п’ятниці в китайському місті Нінбо завершився другий світовий форум серед десяти найкращих жіночих шахових команд. Упродовж усього турніру українські дівчата постійно трималися в групі лідерів і в підсумку посіли третє місце. Причому двом іншим призерам, господаркам і росіянкам, ми поступилися лише за додатковими показниками. За підсумками дев’яти турів усі три збірні набрали по 12 очок, тож довелося рахувати кількість балів, набраних на дошках. Китаянки назбирали 21,5 пункта, російські дівчата — 21, а наші — 20,5.

Очікувано, але з сюрпризами

Очікувано, але з сюрпризами

Черговий етап розіграшу національного Кубка особливих несподіванок не приніс, але цікаві та напружені матчі подарував. Більшість клубів прем’єр–ліги, які змагалися в 1/8 фіналу проти представників нижчих дивізіонів, таки довели свою силу, хоча й не всі зробили це переконливо. Єдиний виняток становить криворізький «Кривбас»: збіднілий пропустив далі луцьку «Волинь». Відповідно, один із незмінних лідерів першої ліги підтвердив намір повернутися до еліти.

Український акцент «Барселони»

Український акцент «Барселони»

Захисник збірної України Дмитро Чигринський уперше зіграв за «Барселону», провівши весь поєдинок проти «Гетафе» на звичній позиції центрального захисника. «Барса» перемогла «всуху», а екс–«гірник» потішив не лише надійною грою в захисті, а й точними далекими діагональними передачами в атаку.

Ворона допоміг Йосі

Ворона допоміг Йосі

«Челсі» під керівництвом Карло Анчелотті продовжив свою переможну серію до п’яти матчів, поклавши на лопатки впертий «Сток Сіті» лише під завісу поєдинку. А інший лондонський клуб, «Арсенал», певно, вже жалкує, що продав у «Манчестер Сіті», хоч і за великі гроші, своїх лідерів — форварда Емануеля Адебайора та оборонця Коло Туре. Саме ці футболісти зіграли вирішальну роль у розгромі «канонірів».

Баварські погроми

Баварські погроми

У другому матчі поспіль «Баварії» для розгрому суперника знадобилась участь французького півзахисника Франка Рібері. Саме після його виходу на поле в другому таймі розпочалося знущання мюнхенців над «Боруссією» в Дортмунді. Підсумок — 5:1. Для підопічних Юргена Клоппа ця поразка стала першою в останніх 19 домашніх іграх.

Супер–Маріо для «Інтер»–хлопців

Супер–Маріо для «Інтер»–хлопців

Опонент київського «Динамо» в Лізі чемпіонів — «Інтер», відсвяткував другу перемогу поспіль. Здолати «Парму», яка цього року повернулася до елітного дивізіону, підопічним Жозе Моуріньйо допоміг передусім Маріо Балотеллі. Темношкірий італієць, вийшовши на заміну, двічі вдало асистував партнерам.

«Марсельєза» під Бренді

«Марсельєза» під Бренді

«Тулуза», якій належить схрестити зброю з «Шахтарем» у груповому турнірі Ліги Європи, впродовж трьох останніх поєдинків ніяк не може виграти і з п’ятьма пунктами посідає лише 13–ту сходинку турнірної таблиці.

Татари летять

Татари летять

Суперник київського «Динамо» в завтраш­ньому матчі групового турніру Ліги чемпіонів, «Рубін», переміг «Сатурн» Євгена Левченка (українець залишився в запасі). Здобувши шосту «вікторію» поспіль, підопічні Курбана Бердиєва забили в цих матчах 20 м’ячів, а пропустили лише два.

«Пшепрашем, панове...»

«Пшепрашем, панове...»

Поєдинок проти польської команди для українських регбістів був надзвичайно важливим, адже після першого кола змагань у другому європейському дивізіоні саме вони стали основними конкурентами наших хлопців у боротьбі за підвищення у класі. Із поляками «синьо–жовті» зустрічалися вже сім разів і постійно святкували перемогу. Не порушилася традиція й цього разу. «Якщо переможемо Польщу, то однією ногою практично будемо в вищому дивізіоні», — так оцінив важливість поєдинку президент Федерації регбі Георгій Джангірян. А головний наставник збірної Валерій Кочанов найбільшу небезпеку вбачав у гравцях французької першості, якими поляки підсилились напередодні приїзду до України. «У гостях ми перемогли за рахунок характеру, тепер же поляки прагнутимуть взяти реванш. Але те, що ми граємо вдома, дає нам перевагу. Утім важливість результату додає двобою особливого значення», — це вже слова нашого капітана Максима Кравченка.

Звані гості гірші за «сіяних»

Звані гості гірші за «сіяних»

Четвертий, останній у цьому році, турнір серії «Великого шолома» не встиг вкластися у відведені йому календарем два тижні. Зазвичай проблеми з «небесною канцелярією» бувають на Уїмблдоні, цього ж разу дощі суттєво підмочили графік «Ю–Ес оупен». Через це в четвер увечері й у п’ятницю матчів на хардових кортах тенісного центру «Флешинг мідоуз» у Нью–Йорку не проводили.

Два постріли з «БРАУНінга»

Два постріли з «БРАУНінга»

Мабуть, більшість телекоментаторів, які позавчора оповідали про перебіг гонки на «Гран–прі Італії», на передостанньому колі підганяли своїми язиками Льюїса Хемілтона. Чинний чемпіон ішов на третій позиції, причому мав кращий темп, ніж лідер поточного сезону Дженсон Баттон, котрий ішов другим, тож поступово скорочував відставання. Оскільки темношкірому британцеві цього року великі титули вже не світять (надто багато «Макларен» згаяв на початку чемпіонату), тож можна ризикувати. І молодий Хемілтон ризикував. За коло до фінішу, силкуючись дістати білого співвітчизника, Льюїс в одному з поворотів не впорався з керуванням — його болід розвернуло й ударило об відбійники. А шкода...

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики