«Пшепрашем, панове...»

15.09.2009
«Пшепрашем, панове...»

Перемога над поляками зробила нашу збірну лідером дивізіону. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Поєдинок проти польської команди для українських регбістів був надзвичайно важливим, адже після першого кола змагань у другому європейському дивізіоні саме вони стали основними конкурентами наших хлопців у боротьбі за підвищення у класі. Із поляками «синьо–жовті» зустрічалися вже сім разів і постійно святкували перемогу. Не порушилася традиція й цього разу. «Якщо переможемо Польщу, то однією ногою практично будемо в вищому дивізіоні», — так оцінив важливість поєдинку президент Федерації регбі Георгій Джангірян. А головний наставник збірної Валерій Кочанов найбільшу небезпеку вбачав у гравцях французької першості, якими поляки підсилились напередодні приїзду до України. «У гостях ми перемогли за рахунок характеру, тепер же поляки прагнутимуть взяти реванш. Але те, що ми граємо вдома, дає нам перевагу. Утім важливість результату додає двобою особливого значення», — це вже слова нашого капітана Максима Кравченка.

Розуміли все це й інші наші гравці, які з перших хвилин почали домінувати на полі. Гостям не допомагали навіть «французи», яких вони «рекрутували» на цю зустріч. У середині першого тайму гравець харківського «Олімпу» Сергій Гаркавий мав чудові шанси відкрити рахунок, коли двічі пробивав штрафні, але все невдало. Поляки, натомість, несподівано відзначилися першими: на початку другої половини вони вдало провели «спробу», а потім і «реалізацію».

До честі наших хлопців, вони не знітилися: й це принесло свої плоди — господарі набрали 19 очок поспіль . Відзначимо вдало виконані «реалізації» одесита Павла Масюкова — до того подібні удари українцям не вдавалися.

Здобувши важливу перемогу над основним конкурентом, українці отримали лідерство, яке потрібно підтвердити 10 жовтня в домашньому матчі проти бельгійців. Суперник цікавий тим, що саме він завдав «синьо–жовтим» поки єдину поразки в цьому турнірі, й наші тепер мають гарну нагоду показати випадковість тієї невдачі.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи. Дивізіон 2А

Україна — Польща — 19:12 (Янчій, 52 (спр.), 65 (спр.); Масюков, 65 (реал.), 77 (реал.); Сухих, 77 (спр.) — Хотовський, 45 (спр.); Кжесінський, 46 (реал.); Гаргассон, 81 (спр.)).

Турнірне становище: Україна — 13 очок (5 матчів), Польща — 11 (5), Чехія, Бельгія — 7 (4), Молдова — 6 (4).