«Засідки» на дорогах

«Засідки» на дорогах

Генеральна прокуратура України опротестувала практику використання інспекторами ДАІ приладу «Візир» як єдиного засобу для фіксації порушень на дорогах. Відповідний припис було надіслано особисто начальнику Департаменту ДАІ МВС України Сергію Коломійцю, повідомили «УМ» у прес–службі ГПУ. Згідно з цим приписом, даішники зобов’язані не лише «фільмувати» порушення з подальшим виписуванням штрафу і пересиланням протоколів поштою, а й негайно реагувати на порушення правил дорожнього руху. Інспектор, зафіксувавши порушення, повинен зупинити транспортний засіб, пред’явити порушникові показники «Візира» та скласти протокол у його присутності, пояснюють у ГПУ.

«Як назвали, так і попливла»

«Як назвали, так і попливла»

Вантажне судно «Блек Роуз», яке перевозило залізну руду, 9 вересня перекинулося і частково затонуло біля берегів Індії, неподалік від порту Парадіп. Із 27 членів його екіпажу — семеро українців. Рятувальні служби одразу знайшли, витягли і доправили екіпаж на берег. Усіх, окрім одного, і ним виявився український механік Олександр Ілюшенко.

Зварич переходить у наступ

Зварич переходить у наступ

Колишній суддя Ігор Зварич, звинувачений у корупції і який зараз перебуває у СІЗО, звернувся до Генпрокурора України Олександра Медведька з вимогою усунути від розслідування його справи Рената Кузьміна та Володимира Жербицького. Як повідомила «УМ» прес–секретар адвокатів колишнього судді Тетяна Турчина, Зварич вимагає, аби Генпрокуратура передала його справу іншому правоохоронному органу.

Бринза для Президента

Бринза для Президента

Цими вихідними на Закарпатті святкували повернення вівчарів із полонини. Ще у травні пастухів проводжали з худобою високо в гори, на полонини, де вони випасали овець та кіз, а нині вівчарі повертаються додому. Традиційно з їхнім приходом у гірському містечку Рахів на Закарпатті влаштовують гучне свято — фестиваль–ярмарок «Гуцульська бринза». На фестиваль у неділю вперше завітав Президент України Віктор Ющенко. Зустрічала Главу держави нечувана кількість людей — понад 30 тисяч гуцулів та гостей фестивалю. Після традиційних хліба–солі Президент разом із людьми вирушив в урочище «Беркут», де й відбувалося святкове дійство.

Через терни — до Італії

Через терни — до Італії

Ще минулої неділі о восьмій ранку з Чернівецького аеропорту не вилетів літак на Неаполь. Обурені пасажири викликали міліцію. Після довгих перемовин керівництва аеропорту з виконавцями рейсу — компанією «Львівські авіалінії» — пасажирів доправили до місця призначення. Сто п’ятнадцять пасажирів, які стали заручниками через непорозуміння між замовником та виконавцем рейсу, чекали свого вильоту понад чотири години. Як з’ясувалося згодом, телеграму від компанії «Львівські авіалінії», яка виконує чартерні рейси, про скасування вранішнього рейсу на Неаполь аеропорт отримав ще в суботу ввечері.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кавказькі війни Ельбруса Тедеєва

Кавказькі війни Ельбруса Тедеєва

Інцидент, що стався у Києві в п’ятницю 11 вересня, цілком імовірно, може перерости в політичний скандал. Багато кому події в Голосіївському парку нагадали не такі вже й далекі «лихі 90–ті»: дві групи чоловіків, вихідців із Кавказу (азербайджанці й осетинці), з’ясовували стосунки, використовували вогнепальну зброю та зброю з гумовими кулями. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Елтон Джон: Лев запав мені в серце!

Елтон Джон: Лев запав мені в серце!

12 вересня всесвітньо відомий британський співак Елтон Джон удруге завітав в Україну. Цього разу зірка приїхала не співати: сер Джон разом зі своїм чоловіком Девідом Фернішем відвідали спеціалізований Макіївський будинок дитини на Донеччині, де живуть діти з діагнозом ВІЛ/СНІД. Співак, давно відомий своєю благодійною діяльністю, зокрема спільними проектами з Благодійним фондом Олени Франчук «АнтиСНІД», поспілкувався з українськими дітьми. Для малюків він навіть влаштував міні–концерт: зіграв на піаніно (до речі, привезеному в подарунок) свою пісню з мультфільму «Король Лев».

Всі статті рубрики