Мобільна прописка

Мобільна прописка

Якщо раніше при виборі мобільного телефону українці переймалися винятково його технічними характеристиками, а дехто й просто яскравим зовнішнім виглядом, то вже менш ніж за тиждень покупцеві мобільного необхідно буде звернути особливу увагу на походження пристрою, його відповідність вимогам і нормам вітчизняного законодавства. За даними МВС, до 80 відсотків засобів мобільного зв’язку, що нині реалізуються в Україні, не мають належної реєстрації й імпортуються в обхід чинного законодавства.

Людиновбивцю — до відповіді!

Людиновбивцю — до відповіді!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Рослідування злочину, у скоєнні якого підозрюють народного депутата, а також керівників органів прокуратури та МВС Голованівського району, відбувається у закритому режимі й породжує ще більшу кількість запитань», — озвучила вчора позицію Віктора Ющенка прес–секретар Президента України Ірина Ванникова. Пані Ванникова також додала, що, на думку Президента, основною причиною, яка дозволяє чиновникам уникати відповідальності перед законом, є депутатська недоторканність, а тому, вважає Віктор Ющенко, такий привілей слід негайно скасувати.

Відкритий лист громадян України

Відкритий лист громадян України

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У ніч проти 4 червня 2009 року в селищі Голованівську на Кіровоградщині одночасно сталися дві ганебні події. На пам’ятному знакові Голованівська, що стоїть поруч із храмом Івана Богослова УПЦ Київського патріархату, невідомі демонтували тризуб і натомість встановили серп і молот, яких на цьому пам’ятному знакові не було навіть за радянських часів. Водночас у центрі селища розтрощено погруддя Тарасові Шевченку.

У похід — на Росію

У похід — на Росію

Незвичайного мандрівника «УМ» зустріла випадково на одеській трасі. Чоловік, незважаючи на палюче сонце, йшов уздовж дороги з рюкзаком на спині, табличкою, на якій було вказано маршрут, і жовто–блакитним прапором. «Все почалося з того, що у 1992 році двоє канадців, приїхавши в Україну, встановили рекорд, пройшовши за десять днів від Джанкоя до Керчі. Я вирішив покращити цей результат і подолав цю ж дистанцію за чотири доби», — пригадував у розмові з «УМ» «пішоходець», який називає найбільшим сво­їм досягненням прохо­дження 100 кілометрів із Дніпропетровська до Запоріжжя за добу.

Місцеве врядування з ознаками садизму

Місцеве врядування з ознаками садизму

...Спочатку вона била хлопця по обличчю. Врешті звалила з ніг і, притримуючи за одяг, почала примушувати його їсти землю. Потім, зовсім розпалившись, схопила вила, що стояли неподалік, і проткнула 12–річному підлітку стегно. Все це відбувалося у дворі дому, де той мешкає. А зухвалою і жорстокою нападницею стала голова місцевої сільради.

Крокодил у сітці

Крокодил у сітці

Сьогодні вранці співробітники комунальної установи «Рятувально–водолазна служба Одеської міської ради» спіймали у водоймищі, поряд із будівлями ВАТ «Лукойл–Одеський нафтопереробний завод», дев’ятирічного крокодила, який не на жарт перелякав місцевих рибалок.

Врятуйте кудлатого!

Врятуйте кудлатого!

Захисники тварин б’ють на сполох: в Україні роз­почалася «кривава» підготовка до Євро–2012 — винищення безпритульних собак і котів. Колишній чемпіон «Формули–1» Міхаель Шумахер став першим видатним спортсменом, який виступив проти винищення бездомних котів і собак до проведення Євро–2012 в Україні. «Жодне свято, включно зі спортивними заходами, не може служити виправданням для знищення бездомних тварин», — сказав автогонщик. За кудлатих вступилася і всесвітньо відома акторка Бриджит Бардо. Вона, до речі, з 1994 року переймається долею українських чотирилапих «безхатченків». «Я стурбована ситуацією з безпритульними тваринами в Україні. Прошу інформувати мене про перебіг подій», — побажала акторка.

Всі статті рубрики