РАХУНКОВА ПАЛАТА

26.06.2009

300 мільйонів доларів
заплатить Індія Україні за модернізацію українськими підприємствами парку індійських літаків Ан–32. Відповідний збройний контракт підписано під час 48–го Міжнародного аерокосмічного салону. Загалом вітчизняні спеціалісти планують оновити близько 80 повітряних суден, проданих індійцям ще за радянських часів. Серед основних завдань механіків — збільшити термін служби літаків на два–три роки, покращити ресурси двигунів, показники дальності польоту та знизити рівень шуму в кабіні.

 

100 мільйонів доларів
допомоги країнам Східної Європи, в тому числі Україні, надасть відомий мільярдер та філантроп Джордж Сорос. За словами пана Сороса, кошти направлять неурядовим організаціям для зменшення наслідків економічної кризи шляхом подальшої допомоги біднішим верствам населення. Окрім нашої держави, фінансову допомогу спрямують у країни Балтії, Балкан, а також частково у Центральну Азію та на Кавказ. Мільярдер зазначив, що Центральна та Східна Європа найбільше постраждали внаслідок кризи, і закликав ЄС не обмежуватися допомогою тільки членам Європейського Союзу.

 

15,5 мільйона гривень
на ремонт музичного драмтеатру імені Марка Кропивницького просять виділити Кабінет Міністрів депутати Кіровоградської обласної ради. Як зазначено у зверненні тамтешніх народних обранців, ця сума необхідна тільки на першочерговий ремонт. У листі нардепи зазначають: якщо кошти не буде виділено, Україна може втратити пам’ятку історії, культури й архітектури XIX століття, оскільки приміщення театру було визнано аварійним ще у 2000 році, однак усі відновлювальні роботи з того часу проводили етапами і не в повному обсязі.

 

808 гривень
становитиме прожитковий мінімум у розрахунку на одну людину в 2009 році. Відповідний законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» 243 голосами ухвалила в першому читанні Верховна Рада України. Причому, йдеться у документі, з 1 жовтня цього року ця цифра має зрости ще на 48 гривень. Також у законопроекті передбачено встановити з 1 липня 2009 року розмір мінімальної заробітної плати в сумі 825 гривень, з 1 жовтня — 864 гривні, а з 1 грудня — 900 гривень на місяць. Не голосував за зміни Блок Юлії Тимошенко.

 

250 живих черепашок
виявили харківські прикордонники спільно з митниками у потязі «Ташкент—Харків» на пункті перепуску «Гоптявка». За повідомленням Державної прикордонної служби, рептилій, обмотаних у плівку, перевозили в туалеті одного з вагонів та у проході між вікнами. Частину «живого товару» просто заховали, інших же везли в мішках. Власником екзотичного товару виявився провідник вагона — громадянин Узбекистану.

Приблизна вартість черепашок складає майже 18 тисяч гривень.

 

120 віршів
Анни Ахматової прочитали в Євпаторії з нагоди відзначення 120–річчя з дня народження поетеси 23 червня. Унікальний поетичний марафон «Біг часу» відбувся на набережній Горького, а в заході взяли участь 120 любителів творчості Ахматової, незалежно від віку та професії. Причому літературознавці, представники влади, учні шкіл та митці читали вірші різними мовами. А закінчилося свято ахматовськими балами на Театральній площі та у школах міста.

 

113 років
було найстаршому мешканцю планети Томодзі Танабе, який минулого тижня помер у Японії. Свій останній день народження, за повідомленням тамтешньої префектури, пан Томодзі відсвяткував у рідному будинку міста Міяконодзіо, після чого його вік було занесено до Книги рекордів Гіннесса. А секретом свого довголіття чоловік вважав склянку молока, яку випивав щодня рівно о третій годині. При цьому Томодзі Танабе не вживав спиртного і не курив.

 

40 тисяч випадків
захворювання грипом A/H1N1у 88 країнах світу й 167 померлих від недуги підтвердила Всесвітня організація охорони здоров’я станом на 17 червня. А тижнем раніше, у зв’язку зі швидким поширенням вірусу, ВООЗ ввела шостий, максимальний рівень загрози пандемії. Найбільшу кількість хворих підтверджено у США (17 800), Мексиці (6 241), Канаді (4 000), Чилі (2 335) та Австралії (2 112).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>