Бюджет у стилі тумбу–юмбу

Бюджет у стилі тумбу–юмбу

Незважаючи, а може, саме через те, що порядок денний на поточний — передостанній пленарний у нинішній сесії — тиждень дуже насичений важливими рішеннями, учора в парламенті не обійшлося без блокування трибуни. «Виступила» Партія регіонів, чиї лави щойно поріділи: із фракції виключили позбавлену партійного квитка Інну Богословську і безпартійного ще з грудня минулого року Тараса Чорновола. Однак зменшення чисельності зі 175 до 173 «багнетів» не завадило «регіоналам» оточити президію, щойно виникла небезпека ухвалення змін до Бюджетного кодексу, запропонованих урядом.
Спершу Голова ВР Володимир Литвин поставив питання щодо розгляду цього законопроекту на сигнальне голосування — «щоб з’ясувати, чи є воля сесійного залу». Воля була у 251 нардепа (коаліція плюс комуністи), що й спонукало депутатів із «синього» сектору сесійної зали підхопитися на ноги. Як заявив із трибуни Микола Азаров, пропонуючи такий Бюджетний кодекс, уряд «вкотре втягує країну в обман».
«Регіонали» наголошують, що «перед президентськими виборами Юлія Тимошенко намагається підпорядкувати собі місцеву владу через бюджети».
Марно спробувавши втихомирити опозицію, Литвин був змушений зібрати лідерів фракцій на погоджувальну раду, залишивши головувати в залі першого віце–спікера Олександра Лавриновича.

Ющенко іде в Президенти–2

Ющенко іде в Президенти–2

Партія «Наша Україна» на суботньому з’їзді має намір висунути Віктора Ющенка в президенти. Про це заявив народний депутат від «НУНС» Андрій Парубій. «Ющенко — єдиний із кандидатів у президенти, кого турбує не власний рейтинг, а правильно прийняті рішення щодо долі держави. Якщо Ющенко не піде в президенти, Україна втратить останній стержень стабільності. Усі, хто це розуміє, підтримають Ющенка», — заявив політик.

Феміді потрібні контроль і реформа

Феміді потрібні контроль і реформа

Учора Президент Віктор Ющенко під час церемонії приведення до присяги суддів, вперше призначених главою держави на посаду, наголосив на важливій місії кожного з новоспечених носіїв мантії у побудові демократичної держави. «Як Президентові, як громадянину мені було б дуже важливо знати і бачити, що ви не тільки чудові професійні судді, а й великі громадяни своєї країни, — сказав Віктор Ющенко. — Я впевнений, що нове покоління українських суддів буде сповнене енергії та бажання обстоювати законність і справедливість. Я сподіваюся, що присягу, яку ви щойно склали, пронесете через усе своє життя».

Гості — різні, порада — одна

Гості — різні, порада — одна

Після понеділкової зустрічі Президента України та Прем’єр–міністра маятник у стосунках двох перших осіб хитнувся в бік миру. Учора Банкова назвала результати зустрічі Віктора Ющенка з Юлією Тимошенко позитивними. Зокрема, йдеться про організацію Євро–2012 та уточнення програми підготовки до континентальної першості з футболу. «Прийняття уточненої державної програми — результат зустрічі глави держави з Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко, а також постійного контролю з боку Віктора Ющенка за роботою влади щодо підготовки до чемпіонату», — повідомила прес–служба.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Між Різдвом і Водохрещем

Між Різдвом і Водохрещем

Нарешті українські виборці знають, коли їм приходити на виборчі дільниці, щоб обрати нового Президента. Учора Верховна Рада знову і, швидше за все, остаточно ухвалила дату наступних президентських виборів (або принаймні першого туру голосування): 17 січня 2010 року. За відповідний проект постанови, внесений Головою ВР Володимиром Литвином, проголосували 399 нардепів — тільки на одного менше, ніж прогнозував напередодні голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

Всі статті рубрики