Гості — різні, порада — одна

24.06.2009

Після понеділкової зустрічі Президента України та Прем’єр–міністра маятник у стосунках двох перших осіб хитнувся в бік миру. Учора Банкова назвала результати зустрічі Віктора Ющенка з Юлією Тимошенко позитивними. Зокрема, йдеться про організацію Євро–2012 та уточнення програми підготовки до континентальної першості з футболу. «Прийняття уточненої державної програми — результат зустрічі глави держави з Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко, а також постійного контролю з боку Віктора Ющенка за роботою влади щодо підготовки до чемпіонату», — повідомила прес–служба.

Не чемпіонатом єдиним. Адже, правдоподібно, йдеться про примирення й на ширших фронтах. Результат наразі нібито очевидний: останні два дні минули без особливих випадів із боку БЮТ на адресу Президента.

Цікаво, що зміна стосунків збіглася в часі з приїздом в Україну двох цікавих осіб. За даними «УМ», у табір БЮТ прибули росіянин Олексій Ситніков та американець Баррі Блюффер — політтехнологи. Ситніков — близький до першого заступника глави адміністрації президента Росії Владислава Суркова. Зважаючи на проблеми коаліції та можливість її розпаду, російський політтехнолог нібито порадив «тимошенківцям» обрати нову тактику співпраці з Президентом: підтримати вирішення кадрових питань, внесення змін до пакету антикризових актів та бюджету тощо. Порада Блюффера, який прибув в Україну для налагодження стосунків БЮТу з американськими структурами, теж ніби йде в цьому ключі: піти на тимчасову співпрацю з главою держави.