Без «мзди» не поїдете?

Без «мзди» не поїдете?

У столиці Галичини оперативники Управління боротьби з економічною злочинністю викрили групу медиків–хабарників. Лікарів «узяли» навіть не на хабарах, а на торгівлі медичними документами, поставленій на потік. Горе–ескулапи працювали в госпрозрахунковій поліклініці, розташованій на вулиці Чорновола, котра спеціалізувалася на видачі медичних довідок, необхідних для отримання водійських прав. Вражає не стільки розмір хабарів, котрі продавалися поштучно за ціною по сто гривень, скільки корумпована злагодженість усього колективу медиків. «Менти» скрутили шістьох лікарів та двох медсестер, котрі входили до складу медичної комісії. Як розповів «УМ» речник міліції Львівщини Денис Харчук, серед затриманих — медики різних профілів: отоларинголог, невропатолог, хірург, терапевт та навіть завідувач лабораторії.

Чия то лапа в Ласпі?

Чия то лапа в Ласпі?

На Південнобережжі сьогодні, певно, важко знайти більш–менш затишне місце на лоні незайманої природи, куди б іще не дісталась загребуща десниця якого–небудь спритника. До минулого року трималась мальовнича бухта Ласпі, що дугою вигинається між найпівденнішими мисами півострова — Айя і Сарич. Від північних вітрів її надійно захищають порослі реліктовим лісом гірський хребет Каланих–Кая, вершини Куш–Кая та Атанас. До курортної Ялти звідси сорок кіломерів, а до міста моряків Севастополя — на десять ближче. Словом, справжнісінький рай для відпочивальника–туриста.

Хвиля відкатів

Хвиля відкатів

Як склалось останнім часом, досить істотні кошти, виділені державою, організаціями і приватними особами на ліквідацію наслідків стихії, яка минулого літа уразила Західну Україну, багато кому «нагріли руки». Про це говорив і Президент Віктор Ющенко, відвідуючи постраждалі регіони з перевіркою того, як їх відновлюють. «Прикро, що є дані по ряду міністерств, починаючи з Міністерства внутрішніх справ, де значна частина коштів, направлених на подолання стихії, використовувалась на капітальний ремонт дахів, підлоги, заміну вікон на службових об’єктах, які не мають відношення до категорії потерпілих», — зазначив глава держави.

Мистецтво заради життя

Мистецтво заради життя

Учора в столиці на базі Неонатологічного центру Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» відкрили 17–й за рахунком в Україні Центр надання допомоги новонародженим з екстремально низькою масою тіла (менше 1000 грамів) «Колиски надії». Це спільна благодійність — британського художника Деміена Хьорста та українського олігарха Віктора Пінчука. Дороге медичне обладнання для центру вдалось придбати за кошти, отримані від продажу на аукціоні «Сотбіз» картини «Темні дні» (300 тис. фунтів стерлінгів), яку Деміен Хьорст пожертвував фонду Пінчука спеціально на реалізацію програми «Колиски надії». Картина у формі темного серця з різнокольоровими метеликами, за словами художника, закликає в час кризи задуматись і займатись благодійністю. «Я дуже люблю мистецтво, воно пробуджує найкращі почуття, але життя завжди має більше значення», — сказав митець.

Атака хакерів

Атака хакерів

Майже два мільйони комп’ютерів по всьому світу, включаючи ком­п’ютери в державних установах США та Великобританії (всього 77 держустанов) та в сотнях великих корпорацій, захопила й контролювала група хакерів з України, повідомляє «Українська правда» з посиланням на Бі–Бі–Сі та низку інших західних видань. Федеральне бюро розслідувань і поліція Лондона викрили шістьох зловмисників лише після того, як компанія, що займається електронною безпекою, відстежила гігантську мережу персональних комп’ютерів, які контролювалися ззовні. Машини були об’єднані у так звану мережу ботнет. Майже половина ПК, включених у хакерську мережу, знаходиться в США, решта — в Британії та низці європейських країн.

Убивства за нумерологією

Убивства за нумерологією

Сенсаційну новину озвучив днями начальник Харківського обласного управління міліції Віктор Развадовський. За його словами, у Москві недавно було затримано громадянина Дягелєва, який перебував вісім років у міжнародному розшуку через серію скоєних злочинів, а тепер підозрюється ще й у нападі на харківських інкасаторів. Наскільки достовірна ця інформація, визначить слідство після того, як підозрюваного переправлять до України. Станеться це десь через місяць. Там же, в Росії, за даними пана Развадовського, перебуває нині й спільник затриманого, але на його слід правоохоронцям вийти поки що не вдалося.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Помста за патріотизм

Помста за патріотизм

У середу біля будинку №6 на Сегедській вулиці Одеси відбулася багатотисячна громадянська панахида пам’яті студента відділення журналістики Одеського Національного університету імені Мечникова Максима Чайки, загиблого 17 квітня від рук представників проросійської організації «Антифа». Найбільше серед тих, хто вчора проводжав в останню дорогу неформального лідера громадської організації «Січ», зібралося представників студентської молоді міста, зокрема друзів із філологічного факультету «вишу». На знак трауру за загиблим кафедра журналістики університету ухвалила перенести торжества з приводу десятиліття свого заснування.

Всі статті рубрики