М’ясо як кава

М’ясо як кава

Віктор Ющенко піддав критиці уряд за те, що той став організатором незрозумілих схем завезення м’яса в Україну. На його думку, непродумана і недалекоглядна політика Кабміну призводить до критичного стану українського тваринництва. Про це Президент сказав під час наради з питань фінансового стану підприємств АПК та ситуації у тваринництві, яка відбулася вчора в Яготині на Київщині. Глава держави нагадав, що на виконання його доручень правоохоронці ліквідували зловживання під час пільгового ввезення м’яса в Україну. «Зараз ця позиція знову відтворена, і я знову даю доручення прокуратурі пройти весь ланцюжок, всю дорогу, як м’ясо за 80 центів потрапляє на український ринок», — сказав глава держави.

Принцип — доторгуватися

Принцип — доторгуватися

Невдовзі після того, як Верховна Рада учора провалила «антикризові закони», на інтернет–сторінці Кабінету Міністрів з’явився анонс про проведення позачергового засідання уряду. Стало очевидним: Юлія Тимошенко намагатиметься «вирулити» з ситуації, яка склалася після вчинку парламенту.

Меру «Байкал» — по коліна

Меру «Байкал» — по коліна

Міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк, який часто потрапляє у всілякі пригоди, став героєм «бойовика». Позавчора ввечері Ратушняку довелося зустрітися віч–на–віч з озброєним молодиком. Інцидент стався близько 18–ї години, коли мер повертався з роботи. Ратушняк вирішив зупинитися біля будівлі хімічного факультету Ужгородського національного університету, щоб подивитися, як будівельники ремонтують дорогу.

Партія без кількох нот

Партія без кількох нот

Уперше з кінця грудня президія партії «Наша Україна» зібралася на засідання. Позавчора ввечері за одним столом зустрілися й ті «нашоукраїнці», які увійшли до пропрем’єрської коаліції, і ті, які належать до меншості в парламентській фракції. Президія не прийняла рішучих кроків на далеку перспективу, але домовилася скликати політраду партії на 16 травня, а в червні провести з’їзд.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Торги і принципи

Торги і принципи

Іще якихось два тижні тому депутати боялися прогнозувати, що відбуватиметься у Верховній Раді 14 квітня. Чекати можна було всього: блокування трибуни, політичних сварок, узгодженої роботи всіх або майже всіх фракцій... У результаті вийшло щось середнє: блокування не було, але й порозуміння — теж. Партія регіонів, як і обіцяла напередодні на погоджувальній раді, коаліції працювати не заважала. Але уряду, який сподівався на те, що Верховна Рада ухвалить антикризові закони, необхідні для виділення наступного траншу кредиту Міжнародного валютного фонду, від цього не легше. Бо, як виявилося, без голосів комуністичної фракції і пропрезидентської частини «НУНС» нічого в коаліції не виходить. Внесені Кабміном законопроекти не вдалося включити навіть до порядку денного: за той із них, який набрав найбільше голосів, проголосувало тільки 208 нардепів. БЮТ лютує, звинувачуючи в усьому Президента, — мовляв, це саме він дав вказівку «своїм» людям у «Нашій Україні» не підтримувати потрібні для кредитування від МВФ закони, аби «завалити» уряд Тимошенко. «Ющенківці» обурюються: ніяких вказівок вони не отримували, а під час голосування дбали винятково про інтереси держави, для якої такі недолугі закони — катастрофа. А Партія регіонів, за словами її члена Михайла Чечетова, «як слон» — спостерігає за цією метушнею згори і вичікує.

Всі статті рубрики