Принцип — доторгуватися

15.04.2009
Принцип — доторгуватися

Любов до МВФ. (Фото з сайту www.tymoshenko.com.ua)

Невдовзі після того, як Верховна Рада учора провалила «антикризові закони», на інтернет–сторінці Кабінету Міністрів з’явився анонс про проведення позачергового засідання уряду. Стало очевидним: Юлія Тимошенко намагатиметься «вирулити» з ситуації, яка склалася після вчинку парламенту.

Відкриваючи засідання уряду, Тимошенко сказала, що Кабмін має намір ухвалити рішення, необхідні для отримання другого траншу кредиту МВФ без згоди Верховної Ради. «Я хочу запропонувати вам три питання, які через постанови уряду впроваджують ті самі норми, які мали бути впровадженні за допомогою голосування в парламенті», — пояснила Тимошенко. Вона сказала, що йдеться про два законопроекти стосовно збалансування Пенсійного фонду та один — щодо збалансування бюджету НАК «Нафтогаз–Україна».

Юлія Тимошенко сказала, що як Прем’єр–міністр не дозволить, аби програма співпраці з МВФ була зруйнована. «Саме тому ми відпрацювали той пакет рішень, який може стати основою для продовження цієї співпраці», — цитує Прем’єра «Українська правда».

Тимошенко поскаржилася, що, незважаючи на сприйняття законопроектів світовими фінансовими організаціями та публічну підтримку усіх посадовців, включно з Президентом, вони усе–таки не пройшли горнило ВР. «На жаль, голосування у парламенті було свідомо, цинічно завалене через неголосування саме тією частини фракції «НУНС», яка безпосередньо контролюється Президентом», — прокоментувала провал проектів Тимошенко.

У засіданні уряду також узяла участь голова місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіоглу.