«Фронт» у Будинку офіцерів

«Фронт» у Будинку офіцерів

Учора екс–спікер Арсе­ній Яценюк провів установчу зустріч зі своїми активістами в Сімферополі. Показово, що «Фронт змін» презентували у гарнізонному Будинку офіцерів. Як і в інших регіонах, у Криму знайшлися люди, які зголосилися приєднатися до команди Яценюка на добровільних засадах і допомогти йому чи то на дочасних парламентських, чи то президентських виборах.

Хто сказав 25–те?!

Хто сказав 25–те?!

Після того, як постанова Верховної Ради про призначення виборів Президента на 25 жовтня цього року була опублікована в «Урядовому кур’єрі» й набула чинності, Віктор Ющенко направив подання до Конституційного Суду щодо її відповідності Основному закону. Також, як повідомила журналістам на брифінгу заступник голови президентського секретаріату, представник Президента у Конституційному Суді та Центральній виборчій комісії Марина Ставнійчук, глава держави просить КС визнати неконституційною частину першу статті 17 Закону «Про вибори Президента України». З огляду на «особливе суспільне і конституційно–правове значення цього питання», Банкова звертається до тлумачів Конституції з проханням розглянути це подання невідкладно (протягом місяця).

Інсинуації, що пахнуть «смаженим»

Інсинуації, що пахнуть «смаженим»

У номері «УМ» від 7 квітня було надруковано замітку «Старий сепаратизм у новій обгортці?», де йшлося про публікацію в іншій газеті, а саме — в ростовському випуску «Комсомольської правди», щодо сумнівних намірів голови Луганської обласної ради Валерія Голенка приєднати його область до Ростовської області Росії. Україна може зітхнути з полегшенням: так далеко наміри представника Партії регіонів не заходять. Поки що.

Чим пахне?..

Чим пахне?..

Останнім часом щось забагато аналогій напрошується з міжвоєнними роками минулого століття. Ви звернули увагу, як часто звучить слово «Мюнхен»? А теперішня економічна ситуація цілком надається до порівняння з «Великою депресією»? Конфронтації, зубожіння, неспроможна влада — і от уже хочеться «сильної руки», ну бо «скільки можна».

У пошуках аргументів

У пошуках аргументів

Учорашня подія №1— прибуття до Києва делегації Міжнародного валютного фонду, яка все–таки погодилася продовжити розмову з українським урядом на його улюблену тему. Тобто про виділення для нашої країни другого траншу кредиту «стенд–бай» (1,85 мільярда доларів) для стабілізації банківської системи. Чиновники готувалися до міжнародної дискусії з погано прихованим оптимізмом: то тут, то там кулуарами проповзали «цілковито достовірні дані», що цього разу Фонд вирішив змінити гнів на милість. Мовляв, 500 мільярдів доларів, які виділила МВФ «велика двадцятка» в Лондоні, треба кудись вигідно вкласти. Гостроти цій передсвятковій метушні додавало ще й таке спостереження: МВФ зазвичай ухвалює позитивне рішення на другому візиті до країни. Або ж не ухвалює його зовсім... Перші перемовини про другий транш, нагадаємо, вже відбулися.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики