НОВИНИ ПЛЮС

09.04.2009

Томенко може піти до Яценюка

Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко може вийти з Блоку Тимошенко і приєднатися до іншої політичної сили. Про це пише газета «Сєгодня» із посиланням на «одного з впливових народних депутатів у БЮТ». Як стверджує видання, «проблема в тому, що абсолютно всі пропозиції віце–спікера не сприймаються ні Прем’єром, ні її найближчими помічниками». Тому амбіційний Томенко «пішов ва–банк — або його послухають, або він отримає привід піти» — ймовірно, до «Фронту змін» Арсенія Яценюка.

Тим часом учора Микола Томенко знову заявив, що якщо всі п’ять фракцій парламенту не досягнуть компромісу для здійснення єдиної антикризової програми, то іншого виходу, окрім дострокових виборів Президента і парламенту, немає. За словами Томенка, його позиція не йде врозріз із позицією БЮТ, оскільки фракція не ухвалювала рішення щодо одночасних парламентських і президентських виборів.

Суддю Зварича звинувачують ще й у брехні

Генеральна прокуратура порушила проти колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича ще одну кримінальну справу. Як повідомляє газета «Високий замок», справу порушено за ст. 383, ч. 2 Кримінального кодексу — «завідомо неправдиві повідомлення про вчинення злочину, поєднані з обвинуваченням особи в тяжкому або особливо тяжкому злочині», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до двох років. За словами керівника слідчої групи Генпрокуратури, яка розслідує «справу Зварича», кримінальну справу порушено після того, як слідчі перевірили свідчення Зварича, які він дав 9 березня у Печерському райсуді Києва.

Нацрада без голови?

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко оголосив про намір подати у відставку. Услід за Віталієм Шевченком заяву про звільнення написав і його заступник Ігор Курус, мотивуваши відставку керівництва «хронічним недофінансуванням потреб Нацради і неможливістю організації оплатити навіть телефонні розмови».