«Фронт» у Будинку офіцерів

09.04.2009

Учора екс–спікер Арсе­ній Яценюк провів установчу зустріч зі своїми активістами в Сімферополі. Показово, що «Фронт змін» презентували у гарнізонному Будинку офіцерів. Як і в інших регіонах, у Криму знайшлися люди, які зголосилися приєднатися до команди Яценюка на добровільних засадах і допомогти йому чи то на дочасних парламентських, чи то президентських виборах.

Майбутню партійну структуру, яка, за словами пана Арсенія, має оформитися тільки у вересні, народжують у новому форматі — в тому числі й через заповнення анкет через інтернет. На півострові «яценюківців» очолив головний лікар першого пологового будинку Сімферополя Петро Баскаков, досі безпартійний. Відповідаючи на запитання кореспондента «УМ», лідер ініціативної групи сказав, що «реально симпатизує» Яценюку як людині й політичному діячеві.

Сам же Арсеній Петрович на зустрічі із симпатиками і медійниками вкотре заявив, що результатом його поїздок стане партія, «побудована знизу». Цікаво, а за рахунок якого ресурсного забезпечення? Ніхто з його активістів не отримує заробітної платні, бо політика — це не бізнес, доводить Яценюк «Україні молодій». «Тобто бізнес, — уточнює він, — але в інших політичних структурах. Хто хоче заробляти — будь ласка, в Партію регіонів, БЮТ, до комуністів. От туди. Там платять гроші. У мене на політику грошей немає».

Нагадаємо, що багато хто називає колишнього Голову ВР «проектом олігарха Фірташа». Але сам молодий лідер каже, що сповідує публічність політики і прозорість фінансів. Відтак, за словами Яценюка, із початком передвиборчої кампанії на сайті «Фронту змін» щоденно публікуватимуться прізвища всіх людей із місцевих партосередків, котрі перерахували на це свої добровільні пожертвування — «щоб не було ніякої залежності».

 

ЗАЯВИ

І головне: саме вчора в Криму Арсеній Яценюк, як потенційний кандидат у президенти, почав уживати конструкцію «коли я прийду до влади...» Спеціально для кримчан лідер «Фронту змін» пообіцяв після приходу до влади створити посаду віце–прем’єр–міністра з питань Кримської Автономії. Яценюк каже, що ця людина має стати «основним лобістом Криму в центральній владі».