Ліцеїстів «проприщило»

Ліцеїстів «проприщило»

На початку лютого вітчизняні медики попереджали, що без додаткового щеплення проти кору та краснухи Україну невдовзі «накриє» хвилею епідемії. І станеться це як не у 2010, так у 2011 році. Представники МОЗ пояснили, що припинення масштабної кампанії з додаткової імунізації (через занадто велику недовіру людей) не дозволило «виростити» імунітет до цих інфекцій у найбільш вразливої вікової групи. За словами директора Департаменту материнства, дитинства і санітарного забезпечення МОЗ Раїси Моїсеєнко, якщо ситуація найближчим часом не зміниться, то інфекційні відділення лікарень будуть приймати тисячі пацієнтів із діагнозом «кір» та «краснуха», а сотні людей перебуватимуть у важкому стані й потребуватимуть невідкладної допомоги.

Депозити поверне держава?

Депозити поверне держава?

Учора зранку біля Кабінету Міністрів України зібрались постраждалі вкладники банків «Укрпромбанк» та «Київ». Клієнти цих банків навіть після закінчення строку дії депозитних договорів не можуть повернути свої гроші. Своїм клієнтам тимчасові адміністрації цих банків пояснюють, що гроші будуть, але пізніше, коли їхні фінансові установи нарешті виберуться із кризового становища після того, як уряд України розпочне програму рекапіталізації кредитно–фінансових установ за рахунок держбюджету. На запитання, чи справді фінансові установи не виконують умови депозитного договору, «УМ» не отримала жодної відповіді від тимчасових адміністрацій «Укрпромбанку» та банку «Київ».

Зруйнована шана

Зруйнована шана

«Минулої осені пам’ятний знак встановила громада церкви Успіння Божої Матері, — каже відомий громадський діяч Охтирки Володимир Мандич. — Колись дзвіницю, що тут стояла, зруйнували більшовики. У наш час люди загорілися ідеєю збудувати на цьому місці капличку. Заклали фундамент, а поруч установили хрест, бо ж саме відзначалися роковини скорботної дати».

Депутатів — на іпотеку

Депутатів — на іпотеку

«Щороку держава витрачає мільярди на те, щоб забезпечити ту чи іншу категорію, в основному високопоставлених посадових осіб, житлом», — констатував Президент Віктор Ющенко на нараді з підтримки будівельної галузі, передає агентство «Українські новини». За словами глави держави, якщо витрати, передбачені бюджетом на фінансування службового житла, направити на компенсацію процентних ставок або першого внеску з іпотечного кредитування, то обсяги будівництва доступного житла для чиновників збільшилися б у три—сім разів. «Замість того, щоб допомогти 5—10 службовцям, ми допомагаємо одному», — сказав Президент. У цьогорічному бюджеті немає ніяких змін у цьому питанні. Тим часом будівництво службового житла досі є таємницею за сімома замками. А восени минулого року уряд ще розширив категорії держслужбовців, яким може бути надане службове житло.

Брудне ралі

Брудне ралі

Небезпечне ралі вулицями нічного Сімферополя працівник однієї з міських автомийок влаштував у листопаді минулого року, сівши «під градусом» за кермо новенького «Мерседеса», власник якого в той день залишив машину на мийці. Причому з вітерцем на чужій крутій «тачці» вирішила промчатися і весела компанія приятелів хлопця — троє молодиків і юнка. Невідомо, скільки гасали б вони містом, якби не працівники Державтоінспекції.

Не стріляйте в журналіста

Не стріляйте в журналіста

Учора об 11-й годині у столичному храмі св. Василя Великого відбулась заупокійна літургія по Тарасу Процюку, а о пів на першу дня розпочалась панахида за журналістом на Байковому цвинтарі. Пом’янути Тараса Процюка прийшли рідні, друзі та колеги. Нагадаємо, 35річний журналіст загинув 8 квітня 2003 року після обстрілу багдадського готелю «Палестина» американським танком.

«Грифон» повернувся з Криму

«Грифон» повернувся з Криму

За іронією долі, минулорічного 18 травня, саме в Міжнародний день музеїв, із краєзнавчої експозиції Івано–Франківська зникла бронзова статуетка–підсвічник «Грифон» вагою 400 грамів. Куплений у 1961 році за п’ять карбованців, підсвічник часів князя Осмомисла вважався цінним історичним експонатом, оскільки подібні до галицького експонати зберігаються лише в трьох музеях світу — Лондоні, Парижі та Мюнхені. За оцінками експертів минувшини, вартість викраденого «Грифона» сягала понад один мільйон гривень.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Податковий зашморг

Податковий зашморг

В останній тиждень серед українців за кордоном почалося зародження масового протесту. Протягом кількох днів акція охопила більшість регіонів Італії. Обурення українських заробітчан викликала постанова Кабміну від 5 березня №236, в якій ідеться про оподаткування фізичних осіб, які проводять підприємницьку діяльність за межами України.

Пінзель починає турне з Парижа

Пінзель починає турне з Парижа

Третій день у Львові перебуває офіційна делегація з найтитулованішого музею світу — Лувра. Мета приїзду — підготовка виставки Йогана­Георга Пінзеля у Луврі й необхідність утрясти організаційні моменти для мандрівки унікальних скульптур до Францїі. Її заплановано на вересень 2011 року. Зараз же митці з­над Сени ретельно вивчають як стан скульптур, так і необхідні обсяги ремонтних робіт.

Всі статті рубрики