Гусячий мор

Гусячий мор

На дамбі одного з найбільших водосховищ Харківщини днями знайшли більше півтисячі загиблих диких гусей. Привид пташиного грипу, який уже кілька років поспіль не втрачає своєї актуальності, змусив виїхати до Лозівського району потужну групу рятувальників, санепідеміологів, ветеринарів, екологів та управлінців. Вони прийняли рішення негайно утилізувати тушки мертвих птахів, направили біологічний матеріал на лабораторні дослідження, взяли проби води.

«Контрабандна» дитина

«Контрабандна» дитина

«20 березня 66–річна громадянка Швейцарії та її 39–річний син — громадянин Італії — вивозили з України тримісячну дівчинку», — йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України. Прикордонників насторожив той факт, що іноземці не мали на немовля ніяких документів, окрім посвідки на повернення в Італію, виданої в посольстві Італії в Україні.

Рятуйте від горщика!

Рятуйте від горщика!

Своєрідними «дитячими» робочими днями стали вихідні для фахівців Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України в Маріуполі, оскільки опікуватися їм довелося здебільшого малолітніми потерпілими. У суботу трагедія сталася в житловому приватному будинку одного з районів приморського міста, де внаслідок отруєння чадним газом загинула десятирічна дитина, а ще одну, шестирічного постраждалого, госпіталізували у важкому стані з таким же діагнозом. У лікарні опинилися й двоє дорослих зі згаданого будинку, які ось так поплатилися за власну необачність. Адже, за попередніми висновками спеціалістів, причиною лиха стало грубе порушення правил експлуатації пічного опалення.

Доторкнутися до Піо

Доторкнутися до Піо

Духовна подорож по Україні мощів святого отця Піо, вмонтованих у хрест, минулої неділі розпочалася з центру Прикарпаття, куди їх доставили з італійського містечка Сан–Джованні Ротондо. Останки відомого у католицькому світі монаха–містика і чудотворця, зарахованого 16 червня 2002 року Папою Іоаном Павлом ІІ до лику святих, минулої неділі виставили для молитовного вшанування у соборі Української греко–католицької церкви.

Міліція просить тиші

Міліція просить тиші

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом вибуху гранати, що стався 19 березня в приміщенні санепідемстанції на залізничному транспорті, міліцією вже здійснено низку оперативно–розшукових заходів, серед яких — обшук приміщень комерційних структур та їх співробітників. Про це повідомив на суботньому брифінгу начальник столичної міліції Віталій Ярема. За словами головного міліціянта Києва, обшуки здійснювали на підставі отриманих слідством свідчень відносно того, що з боку підприємців незадовго до вибуху чинився тиск на керівника зазначеної установи. Згідно з однією з версій, причиною для вчинення злочину могла стати спроба окремих комерційних структур, що займаються санітарною обробкою залізничних вагонів, потіснити СЕС і таким чином отримати додаткові джерела прибутку.

Форпост Тараса Бульби

Форпост Тараса Бульби

Бронзовий пам’ят­ник літературному пер­сонажу в селі Келеберда Кременчуцького району планують відкрити, коли весь світ відзначатиме 200–річчя від дня народження геніального письменника. Як повідомила вчора власкору «УМ» секретар місцевої сільської ради Оксана Задворна, у їхньому селі на березі Дніпра започатковують цілий архітектурний ансамбль, присвячений Келебердянському козацькому форпосту на Дніпрі та 200–річчю від дня народження Миколи Гоголя.

Демарш з «імунітетом»

Демарш з «імунітетом»

Курйозний випадок днями стався по вулиці Завод «Комсомолець» у Харкові. Рано–вранці сюди з’їхалося одразу 50 таксі фірми «АІС», які заблокували вхід до приватного підприємства «Темп 2005». Оперативникам, що прибули на місце НП за викликом охорони, довелося довго і терпляче пояснювати водіям, які саме статті Кримінального кодексу вони порушують і що отримають у результаті свого демаршу. Аргументи, очевидно, виявилися переконливими, оскільки півсотні автівок, зрештою, звільнили під’їзд до «Темпу».

А королівство в курсі?

А королівство в курсі?

Днями на російському інтернет–порталі РІА «Новості» з’явилося повідомлення про те, що Саудівська Аравія відмовилася визнавати медичні дипломи українців і фахівців з інших країн, які здобули освіту в Україні. За інформацією агенції, таке рішення ухвалили учасники засідання Ради з питань медичної спеціалізації, яке проходило в столиці Королівства під головуванням тамтешнього міністра охорони здоров’я. Учора «УМ» звернулася по коментар до представників українського МОЗу і з’ясувала, що наші посадовці самі дізналися про «дипломну проблему» зі ЗМІ.

Закон не для Маркова

Закон не для Маркова

Інцидент трапився, коли троє співробітників Служби безпеки України, сидячи в автомобілі, перебували при виконанні своїх службових обов’язків. За якусь мить до них підбігла доволі чисельна охорона тамтешнього народного обранця пана Маркова. Витягши «спеців» з автівки, «бритоголові» повели їх у сусідню будівлю, де намагалися дізнатися, що саме СБУ робило в автомобілі й за чиїм наказом. Уже за деякий час на місце інциденту прибула «Альфа», бійці якої й звільнили колег від безміру «братків». А сам Марков не оминув нагоди заявити, що його затримало СБУ, прокрутивши відповідний телесюжет на одному з місцевих підконтрольних телеканалів.

Всі статті рубрики