Закриті без секретів

Закриті без секретів

Розсекретити, вивчити та оприлюднити архівні документи, пов’язані з українським визвольним рухом, політичними репресіями та голодоморами в Україні Державний комітет архівів повинен, згідно з указом Президента від 23 січня цього року. Про виконання указу на позавчорашній прес–конференції розповіли працівники архівної галузі. Голова Держкомітету архівів Ольга Гінзбург запевнила, що архівні установи України розсекретили всі відповідні документи ще до появи указу Президента.

Голови інстинкт

Голови інстинкт

Віктор Ющенко, який є головою партії «Наша Україна», заявив про те, що наприкінці березня має намір зосередитися на справах НСНУ, зокрема на кадрових перестановках. «Сьогодні треба зробити модернізацію, серйозні зміни, починаючи з президії партії, ради партії, закінчуючи керівництвом партії в областях», — сказав Віктор Ющенко журналістам, перебуваючи позавчора у Брюсселі. За його словами, «ці питання стоять на порядку денному, і з третьої декади березня ми починаємо їх вирішувати».

Небо. Літак. Дівчина

Небо. Літак. Дівчина

Віктор Ющенко і Юлія Ти­мошенко, суперечки між якими дратують уже навіть Європу, довели, що можуть перебувати на одній території цілком безпечно одне для одного і людей навколо. Перебуваючи у Брюсселі, В. Ю. і Ю. Т. майже не перетиналися, зате додому вирішили летіти разом, в одному літаку. Перед тим обоє українських керівників взяли участь у саміті Європейської народної партії.

Провокації синьо–жовтого Путіна

Провокації синьо–жовтого Путіна

Уже більше місяця київське метро й інтернет аж кишать від реклами книги Ігоря Беркута та Романа Василишина «Брат» із Путіним на обкладинці. Людям, які не цікавляться політикою, майже «фіолетово» стосовно російського тепер уже прем’єр–міністра Володимира Путіна. Але чому його зобразили на синьо–жовтому тлі? «Це відверта провокація. У мистецтві такий хід називають постіндастріал–лакшері–панк», — пояснює Ігор.
Автори «Брата» — не митці–письменники–журналісти, а колишній розвідник, афганець, спеціаліст у боротьбі з тероризмом у фінансовому секторі економіки, а тепер ще й політик–початківець Ігор Беркут та колишній рухівець із часів Чорновола, керівник Фонду соціально–політичних ініціатив Роман Василишин.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Карфаген на Майдані

Карфаген на Майдані

На місці наметового містечка «Геть усіх», що кілька тижнів тому розташувалося на майдані Незалежності в Києві, розважало перехожих веселою музикою та закликало прибрати від влади всю бюрократичну верхівку, тепер лише купи сміття. Як повідомили в прес–службі «Геть усіх» — руху, близького до партії «Братство», — вчора о п’ятій ранку на містечко напало близько 80–100 людей у камуфляжі. Вони розтрощили намети й апаратуру. Крім того, в прес–службі повідомляють, що двох мітингувальників госпіталізовано з черепно–мозковими травмами, одному з них зламали вухо.

Всі статті рубрики