Карфаген на Майдані

21.03.2009

На місці наметового містечка «Геть усіх», що кілька тижнів тому розташувалося на майдані Незалежності в Києві, розважало перехожих веселою музикою та закликало прибрати від влади всю бюрократичну верхівку, тепер лише купи сміття. Як повідомили в прес–службі «Геть усіх» — руху, близького до партії «Братство», — вчора о п’ятій ранку на містечко напало близько 80–100 людей у камуфляжі. Вони розтрощили намети й апаратуру. Крім того, в прес–службі повідомляють, що двох мітингувальників госпіталізовано з черепно–мозковими травмами, одному з них зламали вухо.

Лідер «Геть усіх» Дмитро Корчинський, відомий як організатор багатьох провокацій, заявив, що покладає відповідальність за напад на Міністерство внутрішніх справ. «В Україні почалася акція залякування протестних груп», — сказав Корчинський, посилаючись на розгін демонстрантів Херсонського машинобудівного заводу, які утримували будівлю заводоуправління.

Натомість МВС поширило заяву про те, що працівники міліції не мають жодного відношення до цих випадків, і порадило утриматись від безпідставних звинувачень на адресу правоохоронних органів.

Водночас Президент уже звернувся до Генпрокурора з проханням перевірити причетність міліції до нападу на майданних радикалів.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Співробітники СБУ та київської міліції затримали водіїв автобусів, які підвозили учасників нападу на агітаційні намети громадської ініціативи «Геть усіх» на майдані Незалежності. Уже вчора водії автобусів давали пояснення представникам Головного управління МВС у м. Києві. Організатори і виконавці акції найближчим часом будуть встановлені та затримані, пообіцяв прес–центр СБУ.