НОВИНИ ПЛЮС

21.03.2009

«Регіони» кличуть на «майдан»

27 березня у всіх регіонах України, в тому числі й у Києві, відбудуться акції протесту, організовані Партією регіонів. «Ми будемо запрошувати на мітинги в областях людей, які незадоволені соціально–економічною ситуацією», — сказав заступник голови ПР Олександр Єфремов. Водночас він додав, що поки ця акція не буде всеукраїнською, повідомляє «Інтерфакс–Україна».

ОБСЄ допоможе виборам

Міжнародні організації виділили 1,6 млн. євро на створення українського реєстру виборців. Про це повідомив координатор проектів ОБСЄ в Україні Любомир Копай в інтерв’ю «Німецькій хвилі». Він висловив переконання, що до наступних виборів реєстр буде готовий. Коштом Організації з безпеки і співробітництва в Європі для виборчих потреб закуплять комп’ютери та надсучасні мультимедійні принтери. Кожна з 755 установ, які займаються веденням реєстру виборців, отримає не менше двох–трьох одиниць оргтехніки. Представник ОБСЄ закликав українську владу внести відповідні зміни до законодавства.

Луценко атакує Балогу і Хорошковського

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв’ю журналу «Фокус» повідомив про те, що МВС має намір допитати главу секретаріату Президента Віктора Балогу... Щоправда, глава МВС не уточнив, про який саме епізод ідеться. Він сказав, що міністерство має до Балоги й інші претензії: «Чиновник такого рангу, який літає чартерними літаками, за які платять офшорні фірми, повинен відповідати, згідно з чинним законодавством».

Також Луценко поінформував, що у МВС розглядають питання про залучення першого заступника голови СБУ Валерія Хорошковського до відповідальності за корупційні дії. Ознака корупції – те, що Хорошковський «публічно, на телеканалі «Інтер», заявляв про свої бізнес–стосунки з паном Фірташем», тобто, «використовуючи повноваження заступника голови СБУ для захисту свого бізнес–партнера, він потрапляє під дію закону про протидію корупції».

Парламент підтримує кінематографістів

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект змін до закону про кінематографію, який передбачає державну підтримку виробництва національних фільмів. «За» проголосував 381 депутат. Законопроектом уточнюється термін «національний фільм» та визначається порядок фінансового, господарського, податкового та митного регулювання діяльності суб’єктів кінематографії.