Мементо... в море

Мементо... в море

У милій радянській комедії «Формула кохання» бабусі–кріпачки стоять біля ліжка хазяїна і лепечуть: «Пєрєкупался наш барін, пєрєкупался касатік...». «Барін–касатік» від великого розуму пірнув в озеро з рибками і підхопив інфлюенцію або іншу якусь холеру. Кажуть, що така ж доля спіткала і мера Києва Леоніда Черновецького: поїхав мер на Мертве море до Ізраїлю, а підступна бацила не дрімала і звалила міського голову на лікарняне ліжко.

Східне партнерство подешевшало вдвічі

Східне партнерство подешевшало вдвічі

Україні, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдові, Білорусі Європейський Союз виділить 350 млн. євро у рамках програми «Східне партнерство». Польська «Газета виборча» стверджує, що раніше планувалося виділити 600 млн. євро, але криза «гроші з’їла». Як конкретно розподілятиметься ця сума, наразі невідомо, очевидно, за ступенем розвитку демократії і приязні до Європи, тож, певно, Україна може розраховувати на більше, ніж Білорусь.

Приходьте завтра

Приходьте завтра

З початком тижня клієнти банків «Надра», «Укрпромбанк», «Ки­їв», «Західінкомбанк», «Причорномор’я» та «Одеса–банк» мають певні проблеми з банківськими картками та депозитами. Через те, що долар почав стрімко зростати, вкладникам стає все важче забрати свої депозити.

Троє у граніті

Троє у граніті

За тиждень до весни навіть природа ніби каялася, кинувши таврійський південь у вир запізнілого снігопаду. Латентне каяття відчувалося і в словах скорботи, мовлених на мітинзі–реквіємі можновладцями — «фаху» зберегти людей у процесі ліквідації наслідків НП на артбазі забракло і воякам, і цивільним очільникам.

80 років у парі

80 років у парі

Подружжя Грибів із міста Хмельницький відсвяткувало дубове весілля. Іван Іванович та Неоніла Михайлівна прожили разом 80 років! Знаючі люди стверджують, що такого прецеденту в Україні немає. Тому місцеві посадовці вирішили поклопотатися, аби цей унікальний факт потрапив до Книги рекордів України. «У нас уже є така інформація, ми чули про цей випадок, — сказав «УМ» керівник проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчибій. — Наразі ми чекаємо заявки від пари, і я вважаю, що цей рекорд буде стовідсотково зафіксовано. Раніше таких рекордів у нас не було». До слова, аби потрапити до Книги рекордів України, парі необхідно документально підтвердити факт одруження.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Спокута «беркутових» гріхів

Спокута «беркутових» гріхів

Кримська прокуратура порушила кримінальну справу тільки за фактом мир­ненського інциденту в будинку Мустафи Хаїрова, який ква­ліфікується як «перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки». Хто ж конкретно зі співробітників спецпідрозділу «Беркут» і Сімферопольського райвідділу кримського Главку в ту злощасну ніч «перегнув палицю», а відтак має шанси сісти на лаву підсудних, ймовірно, з’ясується під час слідства. Санкції ж, згідно зі статтями Кримінального кодексу, досить серйозні — від семи до десяти років позбавлення волі, хоча прес–секретар місцевої прокуратури Наталя Бояркіна зізналась «УМ», що не пригадує, аби справа за подібних обставин мала в Криму таку судову перспективу. Мовляв, досить непроста доказова база.

Руським матом по українському «Почерку»

Руським матом по українському «Почерку»

Траулер «Ялта», який є власністю бердянського Товариства з обмеженою відповідальністю «Почерк», російські прикордонники затримали ще 6 лютого. Минуло начебто доста часу, аби дати правову оцінку інциденту, з’ясувати who is who. Та єдине, чого добилася українська сторона, — побачення затриманих із родичами. Як повідомив директор «Почерку» Володимир Череповський, усі витрати на дорогу «до руського КПЗ» ТОВ узяло на себе, і зустріч має відбутися сьогодні, 25 лютого.

«На панелі» буде дорого

«На панелі» буде дорого

До кодексу України про Адміністративні правопорушення найближчим часом може додатися ще одна стаття. На думку депутатів від Блоку Юлії Тимошенко Валерія Дубиля та Павла Унгурян, штрафувати треба не тільки «нічних метеликів», а й «ліхтарик», до якого вони летять. Згідно з законопроектом, зареєстрованим цими депутатами, користування послугами повій тягнутиме за собою штраф у розмірі 170—255 гривень, а рецидив цього злочину протягом року може буде покараним штрафом до 340 гривень.

Всі статті рубрики